Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dani Olmo službeno odlazi iz Leipziga, Dinamo može biti zadovoljan

Dani Olmo službeno napušta RB Leipzig i postaje novi Barcelonin igrač. Katalonski ga je gigant platio 55 milijuna eura u fiksnom iznosu uz sedam milijuna teško ostvarivih bonusa. Ugovor je potpisan na šest godina.

Olmo je bio jedan od najboljih igrača proteklog Europskog prvenstva i ubrzo je postao vruća tema na nogometnom tržištu. Interesanata za njegove usluge nije falilo, a sada je ta saga konačno i završena. Barcelona je prvotno bila zainteresirana za Nica Williamsa, no nakon što je postalo jasno da će on ostati u Athletic Bilbau, Barca je posegnula za Olmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će svakako biti zadovoljan ovim poslom. Kada je Olmo zamijenio HNL Bundesligom, Dinamo je ubacio klauzulu u kojem mu od budućeg transfera pripada čak 20 % profita kojeg Leipzig ostvari, odnosno 5,2 milijuna eura.

Španjolac je nedvojbeno fantastičan igrač. U 148 utakmica za Leipzig zabio je 29 golova i podijelio 34 asistencije, no kroz karijeru imao je mnoštvo problema s ozljedama. Osim toga, Barcelona je imala nekoliko hitnijih problema u rosteru koje još nije riješila, a dovođenje skupocjenog igrača u iznimno teško financijskoj situaciji u kojoj se klub nalazi gotovo pa mora biti pun pogodak. Ipak, znamo da će bez obzira na ishod Dinamo zadovoljno “trljati ruke”.

Komentari

Povezano