Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dankinje teškom mukom savladale Srbiju, bez iznenađenja u ostalim utakmicama

U sklopu trećeg dana rukometnog SP-a za žene igrale su se utakmice prvog i drugog kola. Utakmice prvog kola igrane su u skupinama A i E, dok su skupine C i G već igrale drugo kolo.

U skupini A, gdje su smještene i naše reprezentativke, su se od 20:30 sastale domaćin Švedska i autsajder Kina. Skandinavke su bez većih problema dominirale utakmicom i na kraju slavile 36:24 (22:8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by Sofascore

U prvoj utakmici prvog kola skupine E Rumunjska je očekivano slavila protiv Čilea sa čak 25 razlike, 44:19 (25:6).

U večernjoj utakmici te skupine od 20:30 favorizirana Danska je u Herningu dočekala Srbiju i savladala ju rezultatom 25:21 (10:12), no nije sve išlo po planu Dankinja. Srbija se odmah na početku odvojila na 3:0, te Danska nije uspjela povesti niti u jednom trenutku prvog poluvremena. Domaćinke su izgledale vrlo nervozno, a velike probleme su im zadavale vratarka Marija Čolić sa 5 obrana i Jovana Jovović sa 4 postignuta gola u prvom poluvremenu. Na poluvremenu je rezultat bio 12:10 za Srbiju.

U nastavku je Danska krenula odlučno, no Srbija se i dalje održavala u vodstvu na krilima   Marije Laništanin koja je većinu svojih golova dala sa crte 7 metara, te lijevog krila Sanje Radosavljević koja je zabijala u vrlo bitnim trenucima.

Ipak, šest minuta prije kraja Dankinje dolaze do svog prvog vodstva na cijeloj utakmici, 21:20. Nakon toga Srpkinje nisu više mogle držati korak i Danska je pobijedila 25:21.

Standings provided by Sofascore

U prvoj utakmici drugog kola skupine C J. Koreja je savladala Grenland 27:16 (15:6).

U večernjem terminu u skupini C Norveška je savladala Austriju atipičnim rezultatom 45:28 (24:16). U ekipi Austrije najefikasnija je bila igračica hrvatskih korijena Ines Ivančok sa 6 pogodaka, dok su sestre Pandža ukupno upisale 7 pogodaka (Katarina 4, Ana 3).

Standings provided by Sofascore

Rekordnu pobjedu dana upisao je Brazil koji je demolirao Kazahstan sa čak +31, 46:15 (25:5), dok je u istoj grupi Španjolska pobjedila Ukrajinu 32:20 (16:12).

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano