Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Danska izborila novo epsko finale protiv Francuske

Nakon što su rukometaši Francuske u trileru svladali Švedsku u prvom polufinalu Europskog prvenstva, u finalu su im se pridružili Danci. Oni su s 29:26 svladali domaćina Njemačku čime ćemo još jednom gledati finalni dvoboj između te dvije rukometne velesile.

Utakmica je započela lijepim akcijama i brzim „run and gun“ rukometom u kojem se Njemačka bolje snašla i nakon pet minuta pogotkom Jurija Knorra povela s 3:1. Iako je Danska pritiskala domaćina, Njemačka je u početnih deset minuta uvijek bila za korak ispred. Čak i kada bi Danska došla do izjednačenja, Njemačka bi se brzom tranzicijom vratila u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 19. minuti Danska je imala dvije velike šanse za vodstvo u razmaku od svega 40-ak sekundi, no prvo je Niklas Landin promašio šut na prazna vrata, a onda Andreas Wolff brani kontru Mathiasa Gidsela. Njemačka je nastavila održavati malu prednost, a najjača karika u njenom sastavu bio je Andreas Wolff sa šest obrana u 25 minuta. U 27. minuti pogotkom Renarsa Uscinsa, Njemačka ponovo ide na +2, a zatim Wolff još jednom brani pokušaj Danaca i Knorr u idućem napadu postavlja rezultat 13:10. Danska je do kraja poluvremena stigla malo smanjiti zaostatak, ali bilo je jasno da će pred sobom u nastavku imati težak zadatak.

Danci otvaraju nastavak sa dva vezana gola dolaze do 14:14, ali Nijemci i dalje zadržavaju vodstvo. U 34. minuti Danska opet ima kontru za vodstvo, ali Andreas Wolff opet je nepremostiva prepreka. Ipak, Danci  pogotkom Simona Halda Jensena dolaze do prvog vodstva na utakmici, 16:15.

U 42. minuti Danska nastavlja svoj momentum i pogotkom Emila Jacobsena ide na +2, dok se Nijemci nastavljaju mučiti u napadu, a Danci ih neumoljivo kažnjavaju, te bježe na 21:18. Gosti su uspješno održavali tu prednost, iako se izabranici Alfreda Gislassona nisu predavali, ali nisu uspjeli naći recept za Hansena i društvo.

Danska je sa dva vezana pogotka Niclasa Kirkelokkea i Mathiasa Gidsela osigurala +5 sedam minuta prije kraja i praktički jednom nogom kročila u finale. Njemačka se pokušala vratiti u meč agresivnom obranom, a dvije minute do kraja imali su tri gola minusa. Minutu i pol do kraja Wolff brani zicer, a njegovi suigrači hitaju naprijed i zabijaju ta -2, a onda Mikkel Hansen zabija s krila i rješava pitanje pobjednika, te Dansku šalje u Finale.

U nedjelju u 15:00 gledamo utakmicu za broncu, Njemačka-Švedska, dok će ovo prvenstvo istog dana zaključiti Francuska i Danska finalnom utakmicom u 17:45.

Komentari

Povezano