Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Danska izborila treće finale u nizu na OI u kontroverznoj završnici protiv Slovenije

Rukometna reprezentacija Danske drugi je finalist Olimpijskih igara nakon pobjede protiv Slovenije s 31:30 u drugoj utakmici polufinala.

Danci su dobro ušli u susret, zadržali protivnika bez učinka u prvih osam minuta, stvorili tri gola prednosti i nametnuli svoj ritam igre, a ponajviše zahvaljujući obranama raspoloženog Emila Nielsena. Slovenci su pokušali uloviti zaostatak i u nekoliko navrata snizili na -1, no dalje od tog nisu išli. Danska je u konačnici na predah otišla rezultatom 15:10 zabivši sedam golova u posljednjih deset minuta prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak dvoboja Skandinavci su mirno kontrolirali sve do same završnice. Slovenija je postepeno smanjivala šest golova zaostatka, da bi minutu prije kraja zabila za -1. U sljedećem je napadu Mikel Hansen promašio sedmerac i pružio suparnicima priliku za izjednačenjem.

Međutim, u posljednjih 15 sekundi Slovenci nisu uspjeli iskoristiti šansu za produžetke pa je tako Danska izborila finale.

Dance je predvodio Magnus Landin Jacobsen s 6 pogodaka, Lukas Lindhard Jorgensen dodao je pet, dok je Nielsen zaustavio osam udaraca. Najbolji u redovima poraženih bili su Aleks Vlah Dean Bombač sa sedam postignutih golova. Na vratima je 11 obrana upisao Klemen Ferlin.

Slovenija je prvi put zaigrala polufinale olimpijskog turnira, a za povijesnu broncu igrat će protiv Španjolaca. S druge strane, Danska će u trećem finalu Igara u nizu pokušati doći do drugog zlata, a protivnik će joj biti Njemačka. Obje utakmice na rasporedu su u nedjelju.

Komentari

Povezano