Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Danska nije ispred Slovenije zbog rezultata iz kvalifikacija, već iz drugog razloga

Iako nisu slavili u utakmici zadnjeg kola protiv Engleza, Slovenija je izborila svoj prvi, povijesni plasman u nokaut fazu Europskog prvenstva. Susret je inače završio bez golova, puno toga nije se dogodilo, ali poslije zadnjeg sučevog zvižduka moglo je krenuti veliko slavlje slovenskih igrača i navijača.

No, do samog kraja vodila se velika bitka između Danske i Slovenije oko toga tko će biti drugi, a tko treći. Svi su požurili prenijeti vijest da je Danska na kraju završila ispred zbog rezultata u kvalifikacijama što je u potpunosti krivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska je završila ispred Slovenije jer je imala jedan karton manje. Omjer u kartonima nije 6:6 kao što je većina napisala, već Slovenci imaju sedam žutih kartona. Odgovor na to pitanje je Milivoje Novakovič, pomoćni trener Slovenije koji je dobio žuti karton upravo protiv Danske.

Ipak, pitanje je kolika je to sreća za Dance s obzirom na to da će u osmini finala ići na domaćine Nijemce. Neće, jasno, lako biti ni Slovencima, oni će prolazak među osam najboljih tražiti preko jedne od prvoplasiranih reprezentacija.

Komentari

Povezano