Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Danska osvojila broncu pobjedom nad Švedskom

Danska ženska rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu savladavši Švedsku 28:27 (18:15). Uoči ove utakmice Danska je u polufinalu nakon produžetaka izgubila od Norveške 29:28 (9:14, 23:23), dok je Švedska glatko poražena od Francuske 37:28 (19:11).

Danska je od prve minute djelovala raspoloženije i nakon sedam minuta igre vodila je 5:1, ponajprije zahvaljujući disciplini u obrani. Švedski izbornik Tomas Axner je ponovo morao intervenirati u ranoj fazi utakmice pozivajući timeout.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minuta odmora urodila je plodom jer su Šveđanke, predvođene izbornikovom kćerkom Tyrom Axner, sredinom poluvremena došle na -1, no Danska se na račun individualne kvalitete ipak održavala u vodstvu. U švedskom napadu pri rezultatu 11:9 za Dansku Nathalie Hagman doživljava peh i s desnog krila pogađa unutarnju stranu vratnice, a u protunapadu Danska zabija i ponovo bježi na +3. Danska u 23. minuti koristi igračicu više i pogotkom Kaje Kamp Nielsen odlazi na 14:10. U zadnjoj sekundi prvog poluvremena najbolja švedska igračica u prvom poluvremenu Axner zabila je vrlo lijep pogodak iz skok šuta, no i s tim pogotkom Danska prednost na poluvremenu bila je velika, 18:15.

U drugom poluvremenu Švedska je u 40. minuti prvi puta povezala dva gola i došla na 21:19, te je počela agresivnije igrati obranu, dok se osjetilo kako Danska sve više pribjegava rješenjima na silu koja su prolazila samo kratko vrijeme Pri rezultatu 23:20 za domaćina, Švedska na krilima Olivie Mellegard radi seriju 4:0 i dolazi do svog prvog vodstva 24:23 kojeg je pogotkom na prazna vrata osigurala vratarka Johanna Bundsen.

U zadnjih pet minuta regularnog dijela ušlo se pri rezultatu 25:25, a onda je Danska ipak smogla snage i sa dva vezana gola i jednom obranom Sandre Toft vratila momentum na svoju stranu, te gurnula Švedsku u tešku poziciju. Švedska je nekoliko sekundi prije kraja pogotkom Linn Blohm došla do pogotka za 28:27, no unatoč presingu po cijelom terenu, Danska je zadržala zadnji posjed i osvojila svoje sedmo odličje u povijesti SP, a od toga četvrtu broncu.

Za naslov svjetskog prvaka će se u finalu od 19 sati boriti Norveška i Francuska.

Komentari

Povezano