Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Danska pobjedom nad Norveškom osigurala polufinale sebi i Švedskoj

U večernjoj utakmice skupine II rukometnog EP-a favorizirana Danska pobijedila je iznenađujuće slabu Norvešku s 29:23 (18:11).

Danska je bolje otvorila utakmicu u domaćinskoj atmosferi arene u Hamburgu i nakon 15 minuta utakmice imala 9:4, a imala je prilike i za veću prednost. Norveška je bila nervozna u napadu, gubivši puno lopti, a i ono što su uputili prema vratima teško je ulazilo u dansku mrežu. Ova utakmica bila je samo nastavak dvije potpuno oprečne slike koje smo vidjeli na ovom turniru u izvedbi ovih momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Na vratima Danske briljirao je Emil Nielsen zaustavivši pet od prvih deset norveških pokušaja, a dvorana prepuna njegovih navijača dala mu je još veći poticaj da nastavi tako.

Prednost Danske je neprestano rasla i na odmor su otišli s nestvarnih sedam golova viška, dok je Norveška bila potpuno demolirana.

Norvežani su se pokušali vratiti u drugom dijelno i čak su uspjeli doći na -4, no u daljnjem povratku spriječio ih je razbranjeni Nielsen, a norveški vratari Bergerud i Saeveras mu nisu mogli parirati. Danska se vrlo brzo odvojila na ugodniju razlike, te se u zadnjih 15 minuta igrala revijalna utakmica.

U danskoj momčadi najefikasnija su bila tri igrača s po pet pogodaka: Lindberg, Gidsel i Pytlick, dok je na norveškoj strani isti broj golova ubilježio Blonz.

Danska je ovom pobjedom osigurala prvo mjesto, dok su Norvežani ispali s turnira. Osim Danaca, ova pobjeda je osigurala prolaz i Šveđanima koji s drugog mjesta putuju u polufinale.

Komentari

Povezano