Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Danska pobjedom nad Slovenijom izborila EURO, rutinske pobjede Engleske i Italije

U večernjem terminu kvalifikacija za EURO 2024. odigrane su četiri utakmice. U skupini C nije bilo iznenađenja. Italija je svladala Sjevernu Makedoniju 5:2, dvostruki strijelac bio je Federico Chiesa, a jedan pogodak nadodali su Matteo Darmian, Giacomo Raspadori te Stephan El Shaarawy. Za goste dva pogotka zabio je bivši igrač splitskog Hajduka, Jani Atanasov.

Zanimljivo je da je Darmian postigao svoj prvi pogodak za Italiju nakon 2960 dana (10. listopada 2015.). U povijesti reprezentacije Italije je samo Fabio Quagliarella imao veći razmak između dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska je bila bolja od Malte rezultatom 2:0, autogolom Enrica Pepea te golom Harryja Kanea. Englezi su već ranije osigurali europsku smotru, a Talijani će svoju kartu za Njemačku potražiti u posljednjem kolu protiv Ukrajine.

Poljska je u dvoboju skupine E remizirala s Češkom na domaćem terenu 1:1 te tako ostala bez izgleda za EURO. Strijelac za Poljake bio je Jakub Piotrowski, a za goste je zabio igrač West Hama, Tomáš Souček. U posljednjem kolu Češka će u međusobnom susretu s Moldavijom odlučivati o putniku na EURO.

U Kopenhagenu, Danska je svladala Sloveniju te pobjedom izborila plasman na kontinentalnu smotru. Za domaćine zabijali su Joakim Maehle i Thomas Delaney, jedini pogodak gostiju zabio je Erik Janža. Danci su bili uvjerljivo bolja momčad u ovom susretu te su Slovenci imali samo dva udarca imali na cijelom susretu; jedan je bio pogodak Janža iz slobodnog udarca.

Slovenci će u posljednjem kolu ugostiti Kazahstan te im i bod odgovara za plasman na veliko natjecanje.

Komentari

Povezano