Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Danski stoper utakmicom protiv Slovenije ušao u knjige rekorda

U susretu skupine C između Danske i Slovenije koji je završio remijem 1:1, gledatelji su mogli vidjeti dva dijametralno suprotna poluvremena i utakmicu koja je u konačnici završila najpravednijim rezultatom.

Osim pregršt prilika s obje strane i velikog broja udaraca (16-11 u korist Danske), Danci su dominirali u posjedu protiv dobro organiziranih Slovenaca te gospodarili posjedom tijekom velike većine susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najzaslužnijih za danskih 68% posjeda lopte i 657 dodavanja bio je igrač kojeg se i isticalo kao jednog od najboljih “ball-playing” braniča, Barcelonin Andreas Christensen.

On je u 90 minuta upisao 4 čišćenja, 2 presjecanja, jednu oduzetu loptu, dobio je 5/6 duela, upisao 99 dodira s loptom, no još više od toga fascinira njegova preciznost dodavanja, koja je iznosila savršenih 100%!

Christensen je imao točno 89 od 89 preciznih dodavanja prema svojim suigračima i time ušao u povijesne knjige nogometnih statističara koji su brzo izvukli činjenicu kako, otkad postoje mjerenja podataka (od 1980. godine), niti jedan igrač na europskim prvenstvima nije imao toliko veliki broj dodavanja, a da je istovremeno zadržao stopostotnu preciznost.

Komentari

Povezano