Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Darijo Srna postaje privremeni trener Šahtara

Pomalo iznenađujuća vijest dolazi nam iz Ukrajine. Iako do sada nije pokazivao naznake da ga zanima trenerski posao, bivši kapetan reprezentacije Hrvatske Darijo Srna postao je privremeni trener Šahtara iz Donjecka. Ukrajinski velikan je uručio otkaz svom sada bivšem treneru Patricku van Leeuwenu, a Srna bi trebao preuzeti klupu dok klub ne pronađe adekvatno dugoročno rješenje.

Ne treba niti podsjećati koliki je trag Srna ostavio u višestrukom prvaku Ukrajine s kojim je kao kapetan kluba osvojio i Kup UEFA 2009. godine. Čak 15 godina je kao igrač branio boje Šahtara, a nakon završetka igračke karijere je 2019. postao tehnički te odmah godinu kasnije i sportski direktor kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi izazov na klupi njegovog kluba života dolazi mu u vidu LNZ-a, 12. momčadi domaćeg prvenstva, a odmah potom i jedan od najtežih mogućih zadataka – gostovanje protiv Barcelone u Ligi prvaka.

Šahtar je trenutno trećeplasirana momčad ukrajinskog prvenstva te zaostaje dva boda za vodećim Kryvbasom uz jednu utakmicu manje, a brane naslov prvaka koji su osvojili pod vodstvom još jednog hrvatskog trenera Igora Jovićevića.

Komentari

Povezano