Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dario Melnjak produžio ugovor s Hajdukom

Iznimno je prometno na Poljudu posljednjih nekoliko dana. U klub su došla 3 nova igrača (Fahd Moufi, Vadis Odjidja-Ofoe i Ismaël Diallo), a prije dva dana je ugovor s Hajdukom do 2027. godine produžio Filip Krovinović. Danas je splitski klub putem službene stranice objavio kako je novi ugovor s Hajdukom potpisao još jedan stožerni igrač – Dario Melnjak. Neizostavni član prve momčadi na poziciji lijevog beka, obvezao se na vjernost bijelima do 2026. godine.

Time je u Hajduku završen najteži dio posla produženja ugovora igračima kojima su isti trajali do 2024. godine, a od igrača koji su u kadru prve momčadi, ugovor za godinu dana ističe još Ivanu Lučiću, Dini Mikanoviću i Ivanu Dolčeku. Dok za Lučića i Mikanovića Hajduk ima opciju automatskog produženja ugovora na dodatnih godinu dana, ta opcija ne postoji u ugovoru Dolčeka pa će biti zanimljivo vidjeti je li se on na pripremama uspio izboriti za novi ugovor ili će napustiti klub u predstojećem razdoblju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Melnjak se Hajduku pridružio u rujnu 2021. godine kao slobodan igrač, nakon što je transfer rok već bio završio te je potpuno izgurao iz pozicije sada bivšeg igrača kluba Davida Čolinu. Za Hajduk je do sada upisao 77 službenih nastupa u kojima je zabio 12 golova i podijelio 12 asistencija. Nevjerojatno je to što je Melnjak od dolaska u Hajduk propustio samo jednu utakmicu (od 78 mogućih), a do sada nije zaradio niti jedan žuti karton! Melnjak je stekao reputaciju “lažnog beka” budući da vrlo često dolazi u samu završnicu što je netipično za igrača na njegovoj poziciji. Ima velike zasluge u osvajanju 2 trofeja Kupa Hrvatske zaredom budući da je u oba finala zabio golove (protiv Rijeke 2 te protiv Šibenika 1 gol).

Dario je u klub stigao u rujnu 2021. godine te se vrlo brzo nametnuo i postao standardan član prve postave. Štoviše, postao je jedan od stožernih igrača koji je svojim nogometnim, ali i ljudskim kvalitetama dao veliki doprinos rastu naše momčadi. Također, postigao je neke vrlo važne pogotke od kojih posebno vrijedi izdvojiti one u oba finala Kupa koja je Hajduk osvojio. Ušao je u posljednju godinu ugovora te potpisom novog želimo pokazati koliko je značajan za našu momčad. Igrač je koji dokazuje privrženost bijelom dresu kao i želju za ostvarivanjem većih ciljeva – kazao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius. 

Hajduk.hr

Lijep je osjećaj, želja kluba bila je i moja želja što znači da smo dobro radili zadnje dvije godine. Odgovornost je sada još veća, nastavljamo na dobrim temeljima i vjerujem da nas čeka još ljepša budućnost. Ljestvica je visoko podignuta, očekivanja su visoka za ovu sezonu, želja mi je da kao ekipa napredujemo zajedno, da imamo dobru kemiju, a u tom slučaju nema razloga da ne bude još bolje nego do sada – istaknuo je Melnjak nakon potpisa novog ugovora.

Hajduk.hr
Komentari

Povezano