Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Darwin Núñez donio tri boda Liverpoolu protiv Newcastlea

Posljednja utakmica trećeg kola engleske Premier lige bila je i najiščekivanija – Newcastle protiv Liverpoola. Taj epitet pokazao se potpuno opravdanim jer smo gledali sjajnu utakmicu. Liverpool je s igračem manje preokrenuo utakmicu i skupio sva tri boda.

Obje su ekipe u susret ušle oprezno i prvih 10-ak minuta nije bilo većih zanimljivosti. Najbolje prilike došle su preko Joelintona s jedne, odnosno Luisa Díaza s druge strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 25. minuti Mohamed Salah uputio je povratno dodavanje prema Trentu Alexanderu-Arnoldu, no desni bočni pravi veliku grešku i ne uspijeva primiriti loptu. To je iskoristio Anthony Gordon i mirno pogodio kroz noge Alissonu za 1:0.

Problemi za Redse nisu se zaustavili. U 28. minuti Virgil Van Dijk dobio je crveni karton zbog prekršaja na Alexanderu Isaku. Nizozemac jest startao na loptu, no usput je zahvatio nogu Isaka i onemogućio mu izlazak na Alissona. Liverpool je do kraja igrao s 10 igrača na terenu.

Miguel Almirón je bio najbliže povećanju vodstva u 36. minuti kada ga sjajno zaustavlja Alisson uz pomoć grede. Rezultat se do poluvremena nije mijenjao.

U nastavku je Newcastle u potpunosti dominirao posjedom, a Liverpool s igračem manje jednostavno nije mogao pokriti sav slobodan prostor. Domaćini nisu bili izrazito ofenzivni, fokusirali su se na očuvanje posjeda, no svejedno su kreirali nekoliko solidnih prilika od kojih je najbolja bila vratnica Almiróna.

U 81. Redsi dolaze do pogotka. Diogo Jota je uputio loptu prema Darwinu Núñezu, koja je bila neprecizna, no nespretnom reakcijom Svena Botmana, lopta dolazi do urugvajca koji precizno pogađa za 1:1.

Núñez se nije zaustavio na tomu, već je na asistenciju Salaha pogodio za 2:1 u 93. minuti i potpuni delirij gostujućih navijača. Time je donio vrijedna tri boda svojoj ekipi i produžio niz utakmica u koje Svrake nisu slavile protiv Redsa na čak 14.

Komentari

Povezano