Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

David je ponovno svladao Golijata

FDU slavio nad Purdueom - najveće iznenađenje u povijesti natjecanja

Ovog tjedna je počeo March Madness u američkoj sveučilišnoj košarci, a sinoć smo svjedočili ponajvećem iznenađenju u povijesti natjecanja. Košarkaši Fairleigh Dickinsona su u susretu između posljednjih (16.) i prvih nositelja svladali košarkaše Purduea u 1. rundi natjecanja rezultatom 63:58. Do pobjede ih je predvodio Sean Moore s 19 poena (9 u posljednjih 7 i pol minuta), dok je Grant Singleton imao dosta kvalitetan “all around” učinak sa 8 poena, 6 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte. Bio je to zaista dvoboj Davida i Golijata pošto je momčad FDU-a najniža ekipa natjecanja, dok Purdue ima najvišeg košarkaša natjecanja – Zacha Edeya visokog 224 centimetra.

Fairleigh Dickinson uopće nije trebao sudjelovati na March Madnessu s obzirom da je Merrimack osvojio NEC konferenciju, međutim oni su još uvijek u tranziciji prema prvoj diviziji i tako nisu imali pravo nastupa pa je FDU zauzeo njihovo mjesto. FDU, koji je sezonu započeo kao 355. najbolje rangirani košarkaški koledž tim u državi.FDU je tako postao tek drugi 16. nositelj u povijesti natjecanja koji je izbacio nekog prvog nositelja i najveći autsajder koji je to učinio od proširenja turnira 1985. godine. Prva momčad kojoj je to pošlo za rukom jest UMBC koji je 2018. godine u 1. rundi izbacio Virginiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Purdue je bio postavljen za favorita od čak 23.5 razlike, a porazom su postavili novi rekord kojeg je dosad držao Missouri iz 2012. godine koji je kao favorit od 21.5 razlike poražen od Norfolk Statea. Druga je ovo godina u nizu u kojoj košarkaš proglašen za najboljeg koledž košarkaša godine ispada u 1. rundi. Prošle godine je to bio Oscar Tshiebwe čiji je Kentucky ispao od Saint Peter’sa, dok je to sinoć postao Zach Edey. Tehnički gledano, Zach Edey još uvijek nije službeno dobio “Wooden Award”, međutim to je bilo toliko sigurno da je prije nekoliko dana i uklonjeno iz ponuda na američkim kladionicama.

FDU sada očekuje sraz s 9. nositeljima, ekipom Florida Atlantica koja se po prvi put u povijesti programa plasirala u drugu rundu natjecanja u svom tek drugom pojavljivanju.

Komentari

Povezano