Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

David Raya sjajnom reakcijom sačuvao bod Arsenalu u Bergamu

Dvoboj Lige prvaka koji je bio označen kao jedan od zanimljivijih u prvom kolu odigrao se u Bergamu između Atalante i Arsenala. Domaćin sa sjevera Italije imao je dvogodišnju pauzu od nastupa u najprestižnijem klupskom natjecanju, no tu pauzu su iskoristili na najbolji mogući način, osvojivši Europa ligu.

S druge strane je bio Arsenal koji se zadnjih godina vraća na europsku scenu te je u dvoboju s europskim prvakom ušao sa statsuom favorita. Status nisu opravdali, no iz Bergama ipak nisu otišli praznih ruku, osvojivši prvi bod u novoj Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica u prvom poluvremenu nije opravdala očekivanja. Velikih prilika nije bilo, a činilo se kako su obje ekipe preoprezne u postavki svoje igre. Ono što vrijedi izdvojiti je udarac Bukaya Sake iz slobodnog udarca u 13. minuti. Međutim, njegov pokušaj po travi je uspješno odbio Marco Carnesecchi.

Ostatak poluvremena protekao je u taktičkom nadmudrivanju. Momčad Gian Piera Gasperinija je kroz posjed i ubačaje pokušavala zaprijetiti najboljoj obrani Premier lige dok je ekipa Mikela Artete odlučila preuzeti staroengleski pristup. Topnici su presing Atalante uglavnom pokušavali probijati dugim loptama Davida Raye, no većina njegovih pokušaja nije pronalazila svoje mete.

Tako uz udarac Sake s početka prvog poluvremena treba izdvojiti i nešto što je izgledalo kao obećavajuća situacija za domaćine. U 30. minuti se otvorio prostor za Matea Reteguija koji ostavlja za Charlesa De Ketelaerea. Udarac koji je uputio Belgijac je ipak bio nedovoljno precizan za ugrožavanje Rayinog gola.

Ipak, u drugom poluvremenu je Atalanta iskoristila neopreznost Thomasa Parteya. Ederson se probio po lijevoj strani, a nakon toga ga je Ganac povukao te se Clement Turpin odlučio dosuditi kazneni udarac. Nakon duže provjere VAR-a je odluka francuskog suca ostala na snazi.

Izvođač je bio Retegui, no tada na scenu stupa Raya. Brani jedanaesterac, a zatim i na odbijancu s crte izvlači još jedan udarac talijanskog reprezentativca. Tako je iz problema izbavio Parteya te je svoju momčad ostavio u igri za pobjedu.

Nakon tog jedanaesterca trebali smo čekati na 67. minuti i dalekometni pokušaj Juana Cuadrada. Njegov udarac nije ugrozio Arsenalov gol, no nije bio ni daleko od toga da natjera Rayu na obranu. Isti igrač pucao je u i 74. minuti, ali ni ovaj put nije pogodio okvir gola te se rezultat na semaforu nije mijenjao.

Minutu kasnije do prilike je došao Arsenal. Tek što je ušao, Raheem Sterling je uspio kreirati šansu za Gabriela Martinellija koji se našao oči u oči s Carnesecchijem. No, problemi s realizacijom prate mladog Brazilca i dalje te je njegov udarac završio daleko iznad gola.

Nakon te prilike smo tek u 87. ponovno vidjeli neko uzbuđenje. Ademola Lookman je, naizgled, pobjegao Williamu Salibi, no u trenutku kad se spremao na udarac, francuski stoper je uklizao i izbio loptu u korner te je tako propala izgledna prilika za domaćine.

Do kraja utakmice vrijedi izdvojiti ulazak Marija Pašalića koji je tako u remiju svoje momčadi upisao nešto više od pet minuta, računamo li sučevu nadoknadu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano