Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Davis Cup ponovno ima novi format: Evo što to znači za Hrvatsku

U petak je službena stranica Davis Cupa objavila nove promjene u teniskom reprezentativnom natjecanju. Tako grupne faze koje su bile manje gledane odlaze u povijest te nam se vraćaju klasična domaćinstva te završnica u kojoj će sudjelovati osam najboljih reprezentacija.

Naime, dosadašnje natjecanje sastojalo se od kvalifikacija za grupnu fazu natjecanja. Kvalifikacije bi se održavale u veljači dok bi se natjecanja po skupinama održavala u četiri različita grada po odabiru ITF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te grupne faze sada više nema te će od 2025. godine to mijenjati druge kvalifikacije s klasičnim domaćinstvima. Tako ćemo u mjesecu rujnu iduće godine vidjeti sedam Davis Cup susreta.

Hrvatska će tako, kao i drugih 25 reprezentacija, svoj put započeti u prvim kvalifikacijama. Reprezentacije koje će biti oslobođene su prvak ovogodišnjeg Davis Cupa te država domaćin. No, prvak neće biti oslobođen i drugih kvalifikacija. Tu privilegiju imat će samo država domaćin koja mora ispunjavati određene kriterije. Kako bi bili domaćin Final 8 turnira reprezentacija mora biti među 50 najboljih prema ITF Nations rankingu ili mora imati barem jednog TOP 10 igrača u pojedinačnoj konkurenciji.

Komentari

Povezano