Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

De Bruyne protiv Newcastlea ušao s klupe te pretvorio poraz Cityja u pobjedu

U posljednjoj utakmici današnjeg programa engleske Premier lige smo imali sudar Newcastle Uniteda i Manchester Citya na St. James’ Parku.

Svrake su zabile već u drugoj minuti susreta golom Seana Longstaffa, no gol je bio poništen nakon intervencije VAR-a zbog zaleđa. Šest minuta kasnije novi šok za Građane – ozlijedio se vratar Ederson, a umjesto njega je ušao Stefan Ortega. Nakon toga je uslijedila dominacija momčadi Pepa Guardiole, a bolju igru su kapitalizirali u 26. minuti prekrasnim golom petom Bernarda Silve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je uslijedio uraganski preokret domaće ekipe nakon dva kontranapada u rasponu od dvije minute, a oba gola su izgledala vrlo slično. Najprije je pobjegao Aleksander Isak u 35. minuti, a zatim Anthony Gordon dvije minute kasnije, a oba strijelca su fantastično pogodila suprotni kut gađavši s lijeve strane šesnaesterca. Do kraja prvog poluvremena smo vidjeli iznimnu nervozu kod gostiju, a golova više nije bilo, stoga se na predah otišlo rezultatom 2:1 za Newcastle.

U drugom poluvremenu je City dominirao posjedom, a prvo veće uzbuđenje smo imali u 63. minuti kada je Kyle Walker sjajno uposlio Phila Fodena, no ovaj nije uspio pospremiti loptu u gol. U 69. minuti se nakon dužeg izostanka zbog ozljede na terene vratio Kevin De Bruyne, a samo pet minuta nakon je zabio i izjednačio na 2:2.

Građani su dominirali kroz cijelo drugo poluvrijeme, a u konačnici su na krilima De Bruynea preokrenuli susret. Belgijanac je u sudačkoj nadoknadi sjajno pronašao mladog Oscara Bobba, a on je lijepo primirio loptu i matirao domaćeg vratara Martina Dubravku za konačnih 2:3 i veliko slavlje “Građana” koji su sada samo dva buda udaljeni od prvoplasiranog Liverpoola.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano