Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

De Decker u drami svladao Humphriesa za titulu pobjednika Grand Prixa

Najbolji pikado igrač današnjice, Luke Humphries, nije uspio po drugi uzastopni put osvojiti World Grand Prix. U finalu tog natjecanja, speficičnog ‘double-in double-out’ formata, Englez je sa 6-4 izgubio od Belgijca Mikea De Deckera koji je osvojio svoj prvi Major u karijeri.

“Cool Hand Luke” je susret otvorio breakom kojeg je potvrdio tako što je dva puta zaredom pogodio dvostruko 18, no kod vodstva od 2-1 ga gubi nakon jako lošeg četvrtog lega prvog seta. U odlučujućem legu je De Decker prvi došao do strelice za set, no ne uspijeva pogoditi dvostruko 10 što je Humphries odmah kaznio izlazom na 55 za 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod 1-1 u drugom setu je De Decker stigao do breaka nakon što je naplatio Humphriesove promašaje na izlazima na dvostruko 4 i dvostruko 2, no nije uspio potvrditi taj break jer je prvi pikadist svijeta izašao na 105 i izjednačio na 2-2. Ponovno smo gledali odlučujući peti leg, a njega je ovaj put dobio Belgijac. De Decker je najprije promašio dvije strelice za izlaz na dvostruko 12 da bi onda Humphries redom promašivao izlaze na dvostruko 20, 10 i 5. De Decker je na koncu iskoristio četvrtu strelicu na izlazu te je izjednačio rezultat na 1-1 u setovima.

Belgijac je nastavio s igrom na zaista visokom nivou što se potvrdilo u trećem setu kojeg je dobio s 3-0 čime je poveo s 2-1. Prosjek od 107.36 i činjenica da Humphries nijednom nije došao do prilike za izlaz dovoljno govore kakav je set odigrao belgijski igrač.

De Decker je nastavio s igrom kao u transu te je osvojio i četvrti set s 3-1, a zaključio ga je fantastičnim izlazom na 154, dok je peti set osvojio s 3-2 iako je vrlo lako moglo biti i 3-0 te je došao do velike i neočekivane prednosti od 4-1.

Humphries je u prvom legu šestog seta propustio dvije strelice za izlaz na dvostruko 8 što je De Decker odmah kaznio i izlaskom na 32 došao do breaka. Koliko je Englez bio katastrofalan, zorno je pokazao drugi leg seta kada je promašivao na sve strane te je se činilo kako tone.

Ipak, u nastavku šestog seta je prvi nositelj odradio par briljantnih bacanja te je izlazima na 149 te 152 izjednačio na 2-2. U decideru je Humphries iskoristio prvu strelicu za set te je izlazom na 50 smanjio zaostatak na 4-2 u setovima.

Svjetski prvak je nastavio niz s nova dva osvojena lega na početku sedmog seta, no De Decker izlazom na 156 smanjuje na 2-1. Belgijac je mogao poravnati na 2-2, ali promašuje po jednu strelicu za izlaz na dvostruko 16 i na dvostruko 8 i Englez dolazi do približavanja na samo 4-3 u setovima.

De Decker je osmi set otvorio breakom i to tako što je izašao na 90 pogotkom u bull, no ne uspijeva ga potvrditi jer je promašio dvostruko 20 za izlaz i sve se vratilo na početak. Belgijcu je za ulaz u treći leg bilo potrebno osam strelica što je Englez iskoristio za rutinski dolazak na 2-1, no De Decker je uspio izjednačiti i izboriti odlučujući peti leg.

Humphries je iskoristio dosta loša bacanja De Deckera te je izlazom na 67 izjednačio na 4-4 u setovima. Nije taj niz pokolebao belgijskog igrača koji se vraća u prednost od 5-4 u setovima ovojivši deveti set s 3-1.

Nakon što su obojica osvojila svoje prve legove, De Decker dolazi do breaka za 2-1 izlazom na 71. Na njegovu žalost, čini se kako ga je pojela trema što se očitovalo u šaranju pločom pa Humphries prvom strelicom izlazi na dvostruko 10 i tako ostaje u finalu.

U odlučujućem legu se De Decker prvi spustio do izlaza te je došao do dvije strelice za pobjedu. Odmah je iskoristio prvu meč-strelicu pogodivši dvostruko 20 za izlaz na 55 i najveći trijumf u karijeri belgijskog igrača.

Komentari

Povezano