Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Declan Rice spasio Arsenal u nadoknadi za trijumf protiv Lutona

Ovog tjedna će ljubitelji engleske Premier lige doći na svoje jer će se i tijekom tjedna odigrati jedno, točnije 15. kolo natjecanja. Ono je otvoreno večerašnjim utakmicama između Wolverhamptona i Burnleya, odnosno Luton Towna i Arsenala.

Nogometaši Arsenala su u dvoboj na Kenilworth Roadu ušli kao vodeća momčad prvenstva, a do prednosti su došli u 20. minuti. Gabriel Jesus je izveo aut s desne strane, brzim dodavanjem lopte u prostor za Bukaya Saku je omogućio Englezu da se otarasi svog čuvara, a Saka ulazi u kazneni prostor i daje cutback dodavanje za Gabriela Martinellija koji postiže drugi prvenstveni gol ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to vodstvo dugo trajalo jer samo četiri minute kasnije Luton izjednačava na 1:1. Nakon kornera Alfiea Doughtyja je lopta došla do Gabriela Oshoa koji sjajnim pogotkom glavom, njegovim prvim u Premier ligi, vraća stvari na početak.

Kada se činilo da će se na predah otići tim rezultatom, Arsenal je ponovno prešao u vodstvo. Ben White i Bukayo Saka su odigrali dupli pas na desnoj strani nakon čega je White ubacio u kazneni prostor gdje je Kai Havertz odvukao dvojicu za sobom, a Gabriel Jesus lagano glavom iz blizine matirao Kaminskog za 2:1.

Luton do novog izjednačenja dolazi nakon još jednog prekida. Doughty je ponovno ubacio iz kornera, a ovog puta Elijah Adebayo iskorištava mlaki izlazak na centaršut vratara Arsenala Davida Raye i glavom zakucava loptu u mrežu za 2:2.

Potpuni preokret se dogodio u 57. minuti. Ross Barkley je osvojio 30-ak metara terena, dao loptu za Androsa Townsenda koji mu ju je ubrzo vratio, a nekadašnji engleski reprezentativac “lomi” Bena Whitea i šalje loptu ispod Raye koji je i u ovoj situaciji loše reagirao. Time je Luton Town po prvi put u povijesti Premier lige postigao tri pogotka u jednoj utakmici.

Uzbuđenju tada nije bio kraj jer Arsenal u 60. minuti još jednom izjednačava. Saka je visokom loptom za Jesusa slomio par linija Lutona, a Brazilac lagano dodaje za natrčalog Havertza koji treći put u posljednje četiri utakmice postiže gol za ”Topnike” i rezultat je ponovno u egalu.

Činilo se da je Arsenal trebao dobiti kazneni udarac u 78. minuti, međutim nakon pregleda u VAR sobi, ni povlačenje Gabriela Magalhaesa kao ni prekršaj Oshoa na Saki u kaznenom prostoru nije okarakteriziran kao prekršaj za kazneni udarac.

U 87. minuti je Havertz pucao glavom nakon odlične timske akcije, ali Kaminski izvrsno brani i ostaje 3:3. Taj je rezultat stajao na semaforu sve do 97. minute u kojoj je Declan Rice na asistenciju Martina Odegaarda zabio gol glavom za konačnih 4:3 i sva tri boda putuju za London.

Arsenal će tako i nakon 15. kola ostati vodeći jer trenutno imaju 36 bodova, pet više od drugoplasiranog Liverpoola. S druge strane, Luton je trenutno 17. s devet bodova na kontu.

Druga utakmica večeri nije ponudila toliko uzbuđenja. Wolverhampton je na svom Molineuxu svladao Burnley s minimalnih 1:0, a gol vrijedan sva tri boda je postigao Hee-Chan Hwang.

Komentari

Povezano