Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Delegiranje za 10. kolo HNL-a: Hajduku pripao sudac iz Jadranskog derbija

Polako, ali sigurno bliži se povratak klupskom nogometu. Još uvijek je u tijeku reprezentativna pauza, no već za vikend je na rasporedu 10. kolo SuperSport HNL-a.

Tako je sada poznato i tko će suditi predstojeće dvoboje, pa će u petak kolo otvoriti Lokomotiva i Rijeka dvobojem koji će voditi Duje Strukan. U subotu su na rasporedu utakmice između Šibenika i Osijeka, koju će suditi Igor Pajač, te Istre i Dinama gdje će pravdu dijeliti Dario Bel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjelja nam donosi gostovanje Hajduka kod Slaven Belupa, a vjerojatno i najzanimljiviji izbor je upravo onaj Ante Čuline, koji je Splićanima sudio i u nedavnom Jadranskom derbiju s Rijekom. Razlika je ovaj put u njegovim pomoćnicima, koji će sada na terenu biti Ivan Mihalj i Luka Pušić, dok će u VAR sobi biti Fran Jović i Zdenko Lovrić.

Podsjetimo, Čulina je u studenom 2022. godine već sudio okršaj između ova dva kluba. Tada je njegov pomoćnik pogođen stolicom u glavu, a on je svirao kontroverzan kazneni udarac za Slaven, kojeg je Ivan Krstanović realizirao za konačnih 2:2. Hajduk je od tada četiri puta gostovao u Koprivnici, te upisao sve četiri pobjede, i to sve istim rezultatom 0:1.

Kolo će zatvoriti Varaždin i Gorica, a tamo je odgovornost dobio jedan od mlađih sudaca u HNL-u, Oliver Romić. On je dosad sudio tek jednu prvenstvenu utakmicu, onu posljednjeg kola prošle sezone između Dinama i Rudeša.

Komentari

Povezano