Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Deni Černi uz novi osobni rekord osvojio srebro na Paraolimpijskim igrama

Nakon što je hrvatski paraplivač Dino Sinovčić danas osvojio broncu na 100 metara leđnim stilom kategorije F6 na Paraolimpijskim igrama u Parizu, odličan pretposljednji dan Igara za Hrvatsku je kompletirao paraatletičar Deni Černi. Posljednji hrvatski natjecatelj u francuskoj prijestolnici je osvojio srebro u bacanju kugle u kategoriji F33 uz novi osobni rekord.

Deni je nastupio kao šesti od sedam finalista te je prije njegovog nastupa vodeći bio Kinez Bingchen Cai s novim svjetskim rekordom od 12.77 metara, dok je za medalju u tom trenutku bilo potrebno baciti do 11.03. Černi je već u prvoj seriji dobacio do 11.13 metara čime je zauzeo treće mjesto, a medalju je osigurao već u trećoj seriji kada je kuglu bacio do 11.66 metara čime je preuzeo drugo mjesto od Marokanca Zakariae Derhema (11.26).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to samo uvod u ono što slijedi jer je Černi najprije u četvrtoj seriji postavio osobni rekord od 11.93 metra da bi u petoj po prvi put u karijeri prebacio 12 metara dobacivši do impresivnih 12.18 metara što je bio njegov najbolji rezultat dana. Nakon Černija je ostao samo Alžirac Kamel Kardjena koji ga nije uspio prestići te je hrvatski paraolimpijac došao do srebra.

Černi je tako došao do druge paraolimpijske medalje nakon što je u Tokiju bio trećeplasirani, a Hrvatska je Paraolimpijske igre u Parizu okončala s jednom zlatnom, jednom srebrnom i dvije brončane medalje. Nakon Černijevog srebra, Hrvatska sada ima jubilarnih 30 medalja s Ljetnih paraolimpijskih igara.

Komentari

Povezano