Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Derby d’Italia pripao Juventusu

Derby d’Italia još jednom je u crno-bijelim rukama! Po svemu viđenome, Juventus je dokazao da je definitivno najbolja momčad u Italiji nakon Napolija, a bez 15 oduzetih bodova, bili bi uvjerljivo na drugome mjestu. S druge strane Inter je u velikim problemima u ovom periodu sezone, usprkos prolasku u 1/4 finala Lige prvaka. Utakmicu su obilježili sporovi oko gola i puno nervoza, kao i u svakom derbiju između Intera i Juventusa, ali je na kraju ekipa Maxa Allegrija slavila rezultatom 1:0!

Inter je u utakmicu krenuo dobro, Nicoló Barella je imao dvije dobre šanse koje nije iskoristio. Međutim, ono što je moglo izgledati kao uvjerljiv početak za domaćine se brzo rasplinulo, a Juventus je svoju prvu šansu kapitalizirao. Rabiot je primio loptu, potencijalno je primirivši rukom, što se u VAR sobi dugo provjeravalo, da bi se na kraju donijela odluka kako nije bilo igranja rukom. Bilo kako bilo, loptom je u kasnijoj fazi napada pronašao Filipa Kostića koji je dijagonalnim udarcem pogodio malu mrežicu Onaninog gola. Bio je to savršen start za Allegrija i njegovu ideju jer po tom se pogotku Juventus povukao o obranu i branio svoj gol prednosti, tražeći opasne situacije iz kontri.

Inter je u drugome dijelu bio potpuno bezopasan, osim dva pokušaja iz daljine Mkythariana. S druge strane, Juventus je bio nešto opasniji preko Chiese, ali i njegov šut je završio daleko od gola. Po samom završetku utakmice i sitnom koškanju, sudac Chiffi je pokazao 2 crvena kartona, jedan za Danila D’Ambrosia, a drugi za Leandra Paredesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Inter je ovo drugi poraz od Juventusa u ovoj sezoni, drugi poraz zaredom i treći poraz u posljednje 4 Serie A utakmice. Istina je kako je tokom tjedna odigrao vrlo zahtjevnu utakmicu u Portugalu, pa je bilo vidljivo kako Nerozzurruma nedostaje svježine, ali i Juventus je i igrao svoju europsku utakmicu i to s danom razmaka manje, tako da alibije nije potrebno graditi. Inzaghi nije u stanju dati drugačije opcije ekipi i nastavlja s istim pogreškama, a s druge strane Allegri se nakon teškog početka vratio u život. Uspio je riješiti probleme u igri, a zanimljivost je da je Juventus čak i s oduzetom zalihom bodova na samo -7 od 4. mjesta i plasmana u Ligu prvaka. Roma i Lazio ne mogu mirovati…

Komentari

Povezano