Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Desetorica rukometaša Burundija nestala u Hrvatskoj

Kako prenosi HRT Radio Rijeka, desetorica mladića rođenih 2006. godine ili ranije nestali su u srijedu 9. kolovoza iz riječkog Studentskog centra u kojem su bili smješteni u sklopu održavanja Svjetskog prvenstva za rukometaše do 19 godina.

Prvenstvo se održava od 2. do 13. kolovoza, a mladi rukometaši Burundija igrali su svoje utakmice u Rijeci, zajedno s Iranom, Farskim otocima i Švedskom te završili posljednji u skupini s tri poraza i neslavnom gol razlikom -100.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rijeci su ostali u sklopu razigravanja za preostali poredak, izgubili od Argentine i SAD-a, a jučer su trebali odigrati utakmicu protiv Bahreina koja je zbog ovog događaja odgođena.

MUP Primorsko-goranske je izvjestio kako je u tijeku poduzimanje mjera i radnji u cilju pronalaska nestalih rukometaša, ali i utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti njihova nestanka.

Riječ je o desetorici mlađih muških osoba rođenih 2006. godine, koji su se u srijedu 9. kolovoza oko 15:30h udaljili u nepoznatom pravcu, a trenutno ne odgovaraju na telefonske pozive.

Predsjednik Rukometnog saveza Burundija izjavio je kako je šokiran:

“U potpunom smo šoku. I mi kao Savez, i roditelji naših reprezentativaca s kojima smo u stalnom kontaktu, molimo sve koji nam mogu pomoći da se naši momci pronađu da to i učine. Ne znam uopće kako bismo se vratili kući bez njih”, rekao je za HRS predsjednik Rukometnog saveza Burundija Dauphin Nikobamye i zahvalio svima koji se trude pomoći u potrazi za desetoricom nestalih reprezentativaca njegove države.

Komentari

Povezano