Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Diana Taurasi ispisala povijest WNBA lige

Sinoć smo u WNBA ligi na meniju imali tek jedan susret, a on je imao povijesni značaj. Naime, prije dvoboja između Phoenix Mercuryja i Atlanta Dreama, članici domaćeg Phoenixa Diani Taurasi je bilo potrebno 18 poena kako bi postala prva košarkašica u povijesti koja je probila barijeru od 10 tisuća poena u regularnoj sezoni natjecanja.

Ne samo da je prebacila tih 18, već se legendarna Taurasi zaustavila na 42 čime je predvodila svoju ekipu do uvjerljive pobjede od 91:71. Zanimljivo je da je samo u trećoj četvrtini postigla 19 poena, a 42 poena su postala njezin osobni rekord za broj postignutih poena u regularnom vremenu jedne WNBA utakmice. Također je sinoć, s 41 godinom i 54 dana na leđima, postala i najstarija košarkašica u povijesti koja je ubacila 40 ili više poena srušivši rekord Cynthije Cooper koja je to učinila s 36 godina i 124 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba istaknuti kako nijedna od njezinih suigračica nije ubacila dvoznamenkast broj poena, a najbliže tome su bile Megan Gustafson, Moriah Jefferson te Michaela Onyenwere koje su ubacile po osam.

Za one koji nešto slabije prate košarku u ženskoj konkurenciji, podsjećamo da je Diana trostruka WNBA prvakinja, dvostruka osvajačica nagrade za MVP finala kao i jednostruka osvajačica MVP nagrade u regularnoj sezoni. Također je 10 puta bila članica All-Star natjecanja, dok je 14 puta uvrštena među najbolje WNBA petorke. Taurasi je vodeći strijelac u povijesti WNBA lige još od 2017. godine, a od sinoć nijedna košarkašica nema veći ili jednak broj utakmica s 40 ili više poena.

Sinoćnjom pobjedom su košarkašice Phoenixa prekinule negativni niz od četiri uzastopna poraza, no još su uvijek daleko od zone doigravanja. S omjerom 7-19, zauzimaju 10. mjesto lige.

Komentari

Povezano