Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Diego Forlan postaje profesionalni tenisač

Diego Forlán javnosti je poznat kao velikan međunarodnog nogometa. Pamtimo ga kao sjajnog napadača koji je oduševljavao nastupima za Atlético Madrid, Villarreal i  Manchester United. Najviše je oduševljavao igrajući za urugvajsku reprezentaciju. 

Pažnju javnosti Forlan je privukao ovog lipnja, kada je došao do četvrtfinala turnira u Limi za igrače od 45 ili više godina. Ipak, u studenom će otići korak dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupit će na profesionalnom Challengeru u Montevideu. Forlan će zaigrati u konkurenciji parova s Argentincem Federicom Corijom. On je trenutno 101. igrač svijeta u singlu i 407. u parovima.

Organizatori turnira naveli su zanimljivost da Forlan reket drži lijevom rukom, iako je kao nogometaš bio poznat po sjajnom udarcu desnom nogom. 

U bogatoj nogometnoj karijeri Forlan je ostao najpoznatiji po fantastičnim igrama na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoafričkoj Republici. Urugvaj je tada završio na četvrtom mjestu, a Forlan je proglašen najboljim igračem turnira na kojem je zabio pet golova.

Uz 112 nastupa i 36 pogodaka za Urugvaj, Forlan je u karijeri nastupao za velikane kao što su Manchester United, Villarreal, Atletico Madrid i Inter. Najdublji trag ostavio je u Atleticu, gdje je od 2007. do 2011. u 198 utakmica postigao 96 golova te sudjelovao u osvajanju Europa lige i UEFA-inog Superkupa.

Komentari

Povezano