Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dimitrov i Đoković u finalu Pariza

Teniski Masters u Parizu je stigao do samog kraja, a danas su se igrali mečevi polufinala. Do plasmana u finale su došli Bugar Grigor Dimitrov i Srbin Novak Đoković.

Grigor Dimitrov je prvi izborio finale. Bugar je nakon dva i pol sata tenisa sa 6:3 6:7 7:6 svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa i tako izborio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dimitrov je na samom otvaranju meča poveo s 3:0 uz jedan break prednosti kojeg je bez ikakvih problema čuvao do kraja seta. Pokazat će se to jedinim oduzetim servisom u cijelom meču. 17. tenisač svijeta je Tsitsipasu dozvolio tek tri poena na primanju servisa te je u konačnici prvi set osvojio sa 6:3.

U drugom setu smo vidjeli dvije break lopte, a kod 4:4 ih je imao Dimitrov, međutim Tsitsipas je obje spasio. Na kraju je o pobjedniku drugog seta odlučivao tiebreak koji je bio jednosmjerna ulica jer je Grk osvojio svaki od uvodnih šest poena što je bila nenadoknadiva prednost. Konačni rezultat odlučujuće igre je bio 7-1.

Kod rezultata od 1:1 je Tsitsipas po prvi put došao do prilike za oduzimanje servisa Dimitrovu, ali u tom gemu ne iskorištava ukupno četiri break prigode. Do kraja seta su njih dvojica izgubili tek po jedan jedini poen na servisu te je o pobjedniku meča odlučivao tiebreak trećeg seta.

Kada je bilo najbitnije, Dimitrov je bio najbolji. Bugarski tenisač je odigrao fantastičan tiebreak tijekom kojeg je imao tri passing winnera pogađavši i forehandom i backhandom i po paraleli i po dijagonali te ga je u konačnici osvojio sa 7-3. Ovom pobjedom je skočio na 14. mjesto na ATP ljestvici.

U svom drugom finalu Mastersa nakon Cincinnatija iz 2017. godine, Dimitrov će igrati protiv najboljeg tenisača svijeta – Novaka Đokovića. Novak je danas ponovno izgubio jedan set, no ponovno je ostvario pobjedu.

Andrey Rublev je osvojio prvi set sa 7:5 te je u prvom Đokovićevom servis gemu drugog seta imao break loptu koju nije iskoristio. Nakon toga je ruski tenisač uspješno spasio sve četiri break prilike koje je imao Đoković pa je o pobjedniku drugog seta odlučivao tiebreak.

U trinaestoj igri je Novak osvojio sve poene na svom servisu, dok je dva puta došao do ”mini-breaka” te je tako sa 7-3 dobio tiebreak i izborio treći set.

Đoković je u odlučujućem setu bio fantastičan na servisu pa je Rublev uspio osvojiti tek pet poena na returnu. Ipak, i Rus je uspješno osvajao svoje servis gemove, ali sve do servisa za tiebreak. Tada je Novak došao do dvije break i meč lopte te je prvu iskoristio za konačnih 7:5 i plasman u još jedno finale.

Đoković je odservirao 17 aseva za 17. uzastopnu pobjedu, a zanimljivo je da mu je ovo bilo deveto polufinale Pariza i deveta pobjeda. Također je ovom pobjedom postao tenisač s najboljim postotkom pobjeda na Mastersima što se tiče tenisača s barem 100 mečeva na toj razini.

Novak i Grigor su se dosad susreli 12 puta, a omjer je uvjerljivo na strani srpskog tenisača jer je slavio u 11 navrata.

Komentari

Povezano