Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dimitrov i Sinner izborili četvrtfinale i zaokružili dan favorita na Roland Garrosu

Nakon što su u ranijim terminima Carlos Alcaraz i Stefanos Tsitsipas postali prvi četvrtfinalisti Roland Garrosa, večeras smo doznali još dvojicu koja su izborila mjesto među osam najboljih. Riječ je o Grigoru Dimitrovu i Janniku Sinneru.

Prvi su na teren izašli Hubert Hurkacz i Grigor Dimitrov, a Bugar je u ovaj ogled ušao s vodstvom od 5-0 u međusobnim mečevima. Pozitivnu tradiciju je nastavio i danas nakon što je slavio sa 7:6, 6:4, 7:6 za svoje prvo četvrtfinale Roland Garrosa u karijeri čime je postao 13. aktivni tenisač koji je izborio barem jedno četvrtfinale svakog od četiri Grand Slama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za plasman u polufinale će igrati protiv Jannika Sinnera koji je nakon lošeg početka meča svladao jedinog preostalog domaćeg tenisača u ždrijebu Corentina Mouteta. Nakon što je prvi set izgubio sa 6:2 uz izgubljen servis na početku drugog seta, Talijan se prilagodio nezgodnoj igri protivnika te je sljedeća tri seta uvjerljivo dobio sa 6:3, 6:2 i 6:1 za svoje drugo četvrtfinale Roland Garrosa i prvo nakon 2020. godine kada ga je tamo zaustavio kasniji osvajač Rafael Nadal.

Sinner i Dimitrov su dosad odigrali četiri međusobna meča, a nakon što je Grigor slavio u prvom igranom na Mastersu u Rimu 2020. godine, aktualni drugi tenisač svijeta je slavio u sljedeća tri. Ove sezone su se susreli u finalu Mastersa u Miamiju kada je Jannik slavio s uvjerljivih 6:3, 6:1.

Komentari

Povezano