Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo do remija u Osijeku u sudačkoj nadoknadi

Derbi 25. kola SuperSport HNL-a na Opus Areni odigrali su Osijek i Dinamo, a nakon 90 uzbudljivih minuta igre, kao pobjednika nakon 90 minuta nije bilo!

Točno 6 mjeseci nakon jednog od najkontroverznijih susreta Osijeka i Dinama, onog u kojem je sudac Mario Zebec dva puta pokazivao na bijelu točku u samoj završnici utakmice, a Dinamo došao do pobjede 3:2, Bijelo-plavi i Modri su se ponovno sučelili na rasprodanom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događaje iz ovog susreta aktualizirala je prošlotjedna afera VARleaks, a u današnji su susret Osijek i Dinamo ušli s dijametralno suprotnim raspoloženjima. Dinamo je ušao u seriji 8 uzastopnih susreta bez poraza, na krilima prolaska u daljnju fazu Konferencijske lige, pobjede protiv Rijeke za priključivanje vrhu HNL-a i ulasku u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa.

S druge strane, Osijek je nastavio s toplo-hladno predstavama, pri čemu se proteklog tjedna čak dva puta susretao s Lokomotivom. U ligaškom susretu prošlog vikenda do boda su stigli zgoditkom Miereza iz kaznenog udarca u 94. minuti, da bi u kup susretu ispali, iako su imali priliku stići do izjednačenja na identičan način, iz kaznenog udarca Miereza u 86. minuti. Posrtaji Zekićevih trupa za posljedicu su imali i veliko nezadovoljstvo navijača, koji se nisu libili svojim igračima i reći što misle o njihovim predstavama.

Zoran Zekić nije puno mijenjao i na teren je poslao radničku ekipu u formaciji 4-3-3 s Cokajem, Nejašmićem i Jugovićem u veznom redu, dok se Sergej Jakirović ponovno odlučio za istih 11 kao i u prethodnim susretima.

U prvih deset minuta je Dinamo bio ekipa koja je dominirala terenom, upisavši i dva udarca na gol, nakon čega je Osijek uspostavio kontrolu u posjedu.

Nagrada za bolju Osijekovu igru stigla je u 26. minuti: Mierez i Nevistić pohitali su na jednu dubinsku loptu, a vratar Dinama izgurao je argentinskog napadača u aut na dvadesetak metara od gola. Uslijedila je spretna i brza reakcija najboljeg strijelca HNL-a koji je ubačajem sa strane pronašao Domagoja Bukvića dok se Nevistić trkom vraćao prema golu. Mladi krilni napadač sjajnim je driblinzima izbacio Theophilea-Catherinea u dva navrata i loptu lijevom nogom poslao u malu mrežicu Nevistićevog gola za erupciju oduševljenja na Opus Areni.

Do kraja poluvremena obje ekipe su imale po nekoliko prilika, no bez ozbiljnijeg ugrožavanja vrata protivnika, pa se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom Osijeka.

U drugom poluvremenu Dinamo je pritiskao gol Osijeka u potrazi za izjednačenjem, no najbolju priliku je prvi imao Osijek i to zahvaljujući novom kiksu Dinamove obrane. Maxime Bernauer je neoprezno izgubio loptu na 20 metara od gola, a Mierez gromovitim udarcem savladao Nevistića, ali ne i gredu – lopta je odsjela na okviru Dinamovog gola, a rezultat ostao 1:0.

Sergej Jakirović promjenama je pokušao promijeniti tijek događaja na terenu, ali Osijek je bio jedina ekipa koja je stvarala prilike. U 85. minuti Osijek je umalo otišao na 2:0, no u dva je navrata fantastično reagirao Nevistić i obranio udarce Miereza i Matkovića.

Da je fantastičan obrambeni igrač jednako kao i napadač Mierez je pokazao koju sekundu nakon, izbacivši loptu s gol crte nakon ubačaja iz kuta, a u novom nastavku napada zakuhalo se u Osijekovom šesnaestercu nakon jednog nedosuđenog prekršaja za domaćine, pri čemu je požutio Ramon Mierez zbog čega neće moći zaigrati u sljedećem susretu.

Dinamo je u posljednjim minutama očajnički pritiskao brojnim centaršutevima i dugim loptama, a Osijek se grčevito branio, čemu je kumovala i odluka trenera Zekića da krene zatvarati utakmicu izmjenama i ubacivanjem obrambenih igrača.

Pritisak je urodio plodom jer Osijek je ušao u krilo vratara Malenice, a jedan takav napad u četvrtoj od 8 minuta sudačke nadoknade završio je izjednačujućim pogotkom jokera Sandra Kulenovića.

U jeku Dinamovih napada otvorio se ogroman prostor za Antuna Matkovića koji se sa centra sjurio prema golu Nevistića, no uz duel s Theophile-Catherineom na leđima loptu iz izgledne situacije poslao pored gola.

Do kraja susreta rezultat uzbudljive utakmice nije se mijenjao, a neriješenim rezultatom Dinamo je ponovno malo izgubio korak za vodećima Rijekom i Hajdukom.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano