Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo do tijesne pobjede uz promašeni penal Varaždina

U posljednjoj utakmici 23. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na svom Maksimiru dočekao momčad Varaždina. Pred Modrima se nalazio imperativ pobjede kako bi održali korak na vrhu ljestvice za Rijekom i Hajdukom koji su uspješno apsolvirali svoje izazove ovog vikenda. Za Varaždin koji i dalje traži svoju pravu formu u 2024. godini, uvijek izazovno gostovanje u Zagrebu predstavljalo je priliku da se maknu s 8. mjesta ljestvice i preskoče Slaven Belupo i Goricu.

Osokoljen velikom pobjedom u Španjolskoj protiv Betisa u prvom susretu knock-out faze Konferencijske lige, Sergej Jakirović ipak je zarotirao umorne pojedince te na teren od prve minute poslao kombiniranu postavu. Na klupi su se tako našli Mauro Perković, Josip Mišić, Arbër Hoxha i Marko Bulat. U startnoj smo postavi umjesto njih vidjeli novaka Ronaëla Pierre-Gabriela na desnom beku (zbog čega je Stefan Ristovski igrao lijevo), te Petra Sučića, Arijana Ademija i Gabriela Vidovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Šafarić i dalje traži najbolju jedanaestorku Varaždinaca, pa je i on danas pomalo kemijao sa sastavom. Stoperski par sastojao se od Luke Jelenića i Lamine Baa, Michele Šego zaigrao je na lijevom krilu, vezni trokut su uz kapetana Igora Postonjskog činili Karlo Lusavec i Leon Belcar. Tomislav Gudelj započeo je susret u vrhu napada dok je novopridošlo pojačanje Marko Dabro svoju priliku čekao s klupe.

Započelo je terenskom inicijativom Modrih koji su pleli mrežu oko Olivera Zelenike uz povremene izlete Varaždinaca na domaću polovicu. Iako u prvih dvadesetak minuta nismo vidjeli izražene prilike ni na jednoj strani, Dinamo je svoju dominaciju oplodio u 18. minuti kada je Bruno Petković hladnokrvno realizirao kazneni udarac. Prethodno je Ademi nakon kornera pucao glavom i pritom pogodio ruku Postonjskog iz blizine, što je glavni arbitar Ante Terzić bez previše premišljanja okarakterizirao kao penal.

Pogodak je dao Dinamu vjetar u leđa te su nastavili s pritiskom prema varaždinskim vratima. Kreirali su još nekoliko neugodnih situacija u narednih 10 minuta, no nepreciznosti Modrih napadača i spretne reakcije varaždinske obrane onemogućili su novi pogodak. U posljednjih se petnaestak minuta opet u Dinamo uvukao strah, povukli su se iza lopte i dali priliku Varaždincima da se revitaliziraju.

Imali su gosti nekoliko opasnijih situacija pred Nevistićem, pri čemu valja istaknuti Belcarov udarac glavom u 37. minuti nakon kornera. Nevistić je izašao na skok ali je bio “prekratak”, a varaždinska desetka umjesto prazne mreže pogodila je samo gol-aut.

Drugo je poluvrijeme bilo relativno zanimljivo s prilikama koje smo pretežito gledali pred gostujućim vratima, no novi pogodak ipak nismo vidjeli. Osim nekoliko zanimljivih udaraca Dinamovih igrača, najistaknutiji trenutak bio je povratak Marka Dabre na hrvatske terene u dresu momčadi Varaždina.

Baš je Dabro i obilježio drugi dio utakmice, jer smo u 79. minuti vidjeli novi kazneni udarac. U ovoj je situaciji Terziću bila potrebna pomoć VAR sobe, a nakon pregleda situacije vidio je akciju sličnu onoj iz prvog poluvremena. Ovdje je Jurica Poldrugač iz blizine loptom pogodio ruku Maximea Bernauera, a glavni sudac pokazao na bijelu točku.

Bez svog penalty-killera Postonjskog koji je izašao iz igre, baš je Dabro namjestio loptu na kreč, no mlaki je udarac Nevistić sjajno pročitao i održao svoju momčad u vodstvu. Ispao je tako donedavni drugi vratar Dinama velikim herojem!

U samoj je završnici Varaždin krenuo u pritisak i lov na taj izjednačujući pogodak, a u samoj je završnici Nevistić novom fantastičnom obranom spasio svoju momčad kada je čistu situaciju obranio Poldrugaču koji se nenadano našao sam s loptom u srcu Dinamova kaznena prostora.

Komentari

Povezano