Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo do visoke pobjede nad Slavenom u završnici susreta

Vikend program SuperSport HNL-a utakmicom od 17:30h su zatvorili Dinamo i Slavem Belupo.

Dinamo je u susret ušao na valu odlične utakmice osmine finala Konferencijske lige i pobjede protiv PAOK-a, a uoči uzvrata u Solunu, trener Sergej Jakirović odlučio je donekle izmiješati sastav, pa su tako od prve minute krenuli Pierre-Gabriel, Živković, Halilović, Brodić, Kulenović i Kaneko. Problema sa sastavljenjem ekipe imao je i trener gostiju Roy Ferenčina, koji nije mogao računati na najboljeg ovosezonskog igrača Benedika Mioča, kao ni kapetana Božića i Boseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz dvoboj na terenu, Dinamo je u današnjem danu veliki fokus imao na izboru za novog predsjednika kluba, pri čemu je pobjedu odnio Velimir Zajec, koji je i pozdravio razdraganu publiku prije početka utakmice.

Sjajno su Plavi otvorili susret, jer u 7. je minuti Tibor Halilović potegnuo s 25 metara i rezanim udarcem po podu savladao Ivana Sušaka koji je, dojam je, vjerojatno mogao i bolje reagirati.

Uzvratio je Slaven Belupo dvjema prilikama Nongoha i Štrkalja, a onda je Dinamo podebljao svoje vodstvo. Nakon ubačaja iz kuta i nekoliko odbijanaca, lopta je stigla do Gabriela Vidovića koji je udarcem uz bližu vratnicu još jednom savladao golmana Sušaka. Dojam je kako je Sušak i kod ovog udarca mogao bolje reagirati.

No, nisu se izabranici Roya Ferenčine predavali. Ono što nisu uspjeli ranije, igrači Slaven Belupa uspjeli su u 22. minuti. Ogromnu grešku u pogrešnoj predaji lopte u opasnoj zoni napravio je Halilović, a Štrkalj efektnim proigravanjem i Lepinjica sjajnim udarcem doveli su goste do smanjenja rezultata na 2:1.

Šokirani su bili igrači Dinama i pokazivali velike slabosti u obrani, a u 27. minuti Štrkalj je glavom pospremio ubačaj Roberta Murića iza leđa Ivana Nevistića, no VAR snimka pokazala je kako je napadač Koprivničanaca bio u zaleđu.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, iako su igrači Slaven Belupa u nekoliko navrata dobro izlazili na posljednju liniju Dinama i prijetili iz različitih pozicija.

Na poluvremenu je trener Jakirović uočio određene probleme i iz igre izvukao Brodića, a umjesto njega uveo Sučića, no odnosi na terenu nisu se previše mijenjali jer Slaven Belupo i dalje je bio opasan, a dobru igru naplatio je u 62. minuti. Novu je katastrofalnu grešku na sredini terena napravio Tibor Halilović izgubivši loptu i omogućivši brzu tranziciju gostiju, a Agbekpornu je proigrao bivšeg Dinamovca Mateja Šakotu koji lijepim udarcem savladava nemoćnog Ivana Nevistića i šokira maksimirske tribine.

Ekspresno je reagirao Sergej Jakirović trostrukom zamjenom i ubacivanjem Baturine, Špikić i Hoxha, a samo 5 minuta nakon sudac Patrik Kolarić dosudio je kazneni udarac nakon blagog kontakta Lepinjice i Baturine. VAR soba provjeravala je potencijalno zaleđe u začetku akcije, no nije pozvala Kolarića na pregledavanje situacije, pa je Sandro Kulenović dobio priliku Dinamo ponovno dovesti u vodstvo, što je preciznim udarcem i uspio.

Ako je pitanje pobjednika bilo upitno, u 82. minuti ga je razriješio Martin Baturina. Iskoristio je pogrešku Agbekpornua i još jednim sjajnim udarcem s 20-ak metara probio Sušaka za 4:2.

Tribinama je odjekivalo slavljeničko raspoloženje, a upotpunio ga je novi kazneni udarac nakon očiglednog Agbekpornuovog igranja rukom u 92. minuti. Loptu je na bijelu točku ovog puta postavio Baturina i zabio svoj drugi pogodak večeri za konačnih 5:2.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano