Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo eurogolom i autogolom osigurao grupnu fazu Lige prvaka

Posljednji susret kvalifikacija za novo izdanje Lige prvaka odigrao se između Qarabağa i Dinama. U Azərsun Areni slavili su Modri rezultatom 2:0 i osigurali svoj nastup u grupnoj fazi najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja.

U 21. minuti Martin Baturina je ostao sam na rubu kaznenog prostora i uputio opasan udarac, no prošao je malo pored lijeve stative. 11 minuta poslije pao je i prvi pogodak. Marko Pjaca je odličnim solo prodorom došao do ruba šesnaesterca, namjestio se na lijevu nogu i pogodio gol od lijeve stative. Pokušali su i domaći u 44. minuti. Yassine Benzia je ubačajem pronašao Juninha koji je glavom uputio loptu malo iznad prečke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu prvu opasnu priliku imala je azerbajdžanska momčad. Abdellah Zoubir je pucao glavom u 52. minuti, no još jednom je lopta otišla previsoko. Minutu poslije pucao je Petar Sučić u donji lijevi kut, a loptu je nezgodno zahvatio Matheus da Silva i pogotkom u vlastitu mrežu povećao prednost gostiju. Zoubir je pucao u 63. minuti s poludistance u desnu stranu, no Ivan Nevistić je odlično reagirao.

Pred sam kraj opet su napadali domaćini prilikama u 83. i 85. minuti. Prvo je Toral Bayramov pokušao opet van kaznenog prostora, no Nevistić još jednom odlično reagira na udarac u desnu stranu gola. Bahul Mustafazada je onda pokušao glavom izbliza, ali Nevistić je još jednom obranom osigurao mrežu Dinama. U 89. minuti točku na i je stavio Kevin Medina nakon što je napravio prekršaj nad Sučićem na rubu šesnaesterca i zaradio drugi žuti karton.

Dinamo će biti dio novog formata Lige prvaka, a ždrijeb možete ispratit sutra, 29. kolovoza u 18 sati na programu HRT 2.

Komentari

Povezano