Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo golom u 85. minuti ostao bez pobjede protiv Gorice

Subotnji program Supersport HNL-a otvorili su u Velikoj Gorici Gorica i Dinamo. U susretu prve i posljednje momčadi na kraju nije bilo pobjednika te je završilo 1:1. Goste je u vodstvo doveo Robert Ljubičić, a bod je za Goricu osigurao Josip Mitrović u 85. minuti Dinamo je u susret ušao bez Brune Petkovića i s tankom klupom uzrokovanom ozljedama, a Gorica se i u prethodnim susretima ove sezone pokazala kao tvrd orah za aktualne prvake. Tako je bilo i u ovom susretu te gosti drugi puta u nizu nisu slavili protiv fenjeraša.

Dinamo je odmah preuzeo inicijativu i već u šestoj moinuti pogodio vratnicu. Bulat je proigrao Josipa Drmića koji s nekih desetak metara cilja i pogađa stativu. Odmah je uzvratila Gorica sa svojom prvom pravom prilikom. Bralić je nakon ubačaja gađao glavom, lopta je otišla pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 12. minuti još je jednom zaprijetio Drmić, ali Banić je uspio odbiti taj pokušaj. Zaprijetio je Drmić i treći put šest minuta kasnije kada je poslije ubačaja Ristovskog pucao glavom preko gola Banića. Domaćini su zabili u 24. minuti, ali je gol opravdano poništen zbog zaleđa.

Mitrović je poslao loptu prema naprijed koju je dočekao Fućak. On se dugo premišljao i na kraju loptu vratio Mitroviću koji je pucao i pogodio pored Livakovića. Fućak je kod bijega ipak bio u zaleđu pa je ostalo 0:0 u Velikoj Gorici.

Najbliže golu u prvom dijelu Gorica je bila u 33. minuti kada je Livaković spasio Dinamo. Fućak je pronašao Suka koji je dvaput pokušao zabiti, ali se Livaković oba puta ispriječio. Na kraju je lopta pala do Šutala koji je otklonio opasnost i na predah se otišlo bez golova. Unatoč manjku golova, gledali smo sadržajno poluvrijeme u kojemu su obje ekipe imale svoje prilike.

Prvu priliku u drugom dijelu Dinamo je imao kada je Banić lijepo obranio slobodni udarac Bulata s 20-ak metara. Domaćini su zaprijetili u 55. minuti. Fruk koji se vratio nakon duge ozljede je primio loptu na 20-ak metara, ali je Livaković još jednom siguran.

Nedugo zatim, Dinamo je poveo. Drmić je probio stranu nakon što je Ndockyt olako izgubio loptu i poslao povratnu za Ljubičića koji zabija svoj prvi prvenstveni gol. Drmić nije imao najbolji nastup pred golom, ali se za tri promašaja iz prvog dijela iskupio asistencijom Ljubičiću.

Gorica je po primljenom golu uzela loptu i krenula po izjednačenje. Blizu tome bili su nakon udarca Fruka u 65. minuti, no Livaković je još jednom dobro reagirao i zadržao Dinamo u vodstvu. Gorica je ipak izjednačila u 85. minuti golom Mitrovića.

Gorica je pobjegla u kontru nakon greške gostiju na centru i lopta je došla do Mitrovića. On se sjurio prema golu Dinama i lijepo pogodio u suprotne rašlje ovog puta nemoćnog Livakovića. Dinamo se prerano povukao, a Gorica je to iskoristila i zasluženo izjednačila.

Mogli su domaćini u potpunosti šokirati Dinamo tri minute kasnije. Fruk je izbio sam pred Livakovića, ali je danas najbolji pojedinac Dinama spasio goste od poraza.

Do kraja utakmice više nije bilo uzbuđenja i završilo je 1:1. S obzirom na sve viđeno podjela bodova je najrealniji rezultat jer obje ekipe su propustile nekoliko prilika za još koji pogodak. Dinamo je sada privremeno na +10 od prvog pratitelja Hajduka kojeg čeka gostovanje na Šubićevcu. Goricu je ovaj bod približio Šibeniku, ali su i dalje ogromnih sedam bodova od pozicije koja jamči ostanak u Supersport HNL-u.

Komentari

Povezano