Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo majstorijom Vidovića slavio u Varaždinu

Dinamo je protiv Varaždina upisao osmu pobjedu u nizu. Rezultatom 1:0 apsolvirali su neugodno gostovanje u Varaždinu i sada mirno mogu čekati susret s Rijekom na Rujevici koji je na rasporedu idući tjedan.

Prvo veće uzbuđenje vidjeli smo u 13. minuti. Tada je Martin Baturina u kaznenom prostoru srušen strane Karla Lusavca. No, nije to bio dovoljan intezitet za kazneni udarac. Koju minutu nakon toga je udarac Darija Špikića u posljednji trenutak blokirala obrana Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prvu ozbiljniju prijetnju Varaždina smo čekali do 22. minute. Dimitar Mitrovski je pronašao Marka Vukčevića koji iz teškog kuta pogađa vanjski dio mreže.

Šest minuta kasnije Varaždinci propuštaju sjajnu priliku za vodstvo. Domagoj Drožđek je ostao nečuvan na sedam metara od gola, ali je pucao slabo i ravno u Ivana Nevistića koji nije imao težak posao.

Ta prilika Varaždina kao da je probudila Dinamo koji ubrzo prijeti. Prvo je po izgubljenoj lopti Varaždina Petar Sučić izašao oči u oči s Oliverom Zelenikom. No, veznjak Dinama nije dobro regirao i njegov pokušaj je otišao ravno u bivšeg vratara Dinama.

Isti igrač prijeti i u 32. minuti. Ostao je nečuvan na rubu kaznenog prostora i pokušao zaprijetiti odmjerenim udarcem. Zelenika je već bio savladan, ali se ispriječila vratnica.

Ludih desetak minuta zaključeno je u 36. minuti. Svašta se dogodilo u ovoj gužvi ispred Nevistića, gađali su Antonio Boršić i Mitrovski, na kraju je praktički s gol-linije očistio Kevin TheophileCatherine.

Prvi dio tako je završio bez pogodaka, ali uzbuđenja definitivno nije nedostajalo. Dinamovci su imali inicijativu i pošteno se ispromašivali, dok Varaždinci nisu ostali dužni. 

Već u prvoj minuti nastavka, gosti dolaze u vodstvo. Gabriel Vidović je dobio loptu na lijevom krilu i fantastičnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio suprotni kut. Bio je to Deja-vu njegovog pogotka Varaždinu prije desetak dana. Bolji ulazak u nastavak igrači Dinama nisu mogli niti zamisliti.

Utakmica je nakon toga ušla u mirnije vode i gledali smo puno manje događanja nego u prvom dijelu. Dinamo je čuvao loptu u svojim nizama i nije dopuštao Varaždincima da se približe golu Nevistića.

Do iduće prilike čekali smo sve do 74. minute. Udarac Brune Petkovića nakon kornera uspio je zaustaviti Zelenika. Samo minutu kasnije, Dinamo propušta novu meč loptu. Fran Brodić je dočekao grešku Varaždina, zaobišao Zeleniku i poslao loptu u praznu mrežu. No, ukazao se Luka Jelenić koji sa same crte čisti njegov pokušaj.

Varaždinci su u 87. minuti imali odličnu priliku ukrasti bod Dinamu. Marko Dabro je zaobišao Nevistića i pogodio vanjski dio mreže. Dabro je imao samog Niku Domjanića u sredini koji je bio u puno boljoj poziciji, ali napadač Varaždina se odlučio za udarac i propala je šansa domaćih za bod.

Ostalo je tako 1:0 i Dinamo je došao do nove pobjede i do prvog mjesta. Sada su, barem privremeno, jedan bod ispred Rijeke koja sutra u Kranjčevićevoj igra protiv Lokomotive. Varaždin je ostao na šestom mjestu.

Komentari

Povezano