Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo na krilima dvostrukog strijelca Petkovića pobjedio PAOK

U osmini finala Konferencijske lige, Dinamo je na dobro ispunjenom Maksimiru pred 18.562 gledatelja, rekordnog broja ove sezone, dočekao grčki PAOK i na krilima dvostrukog strijelca Brune Petkovića i sjajne momčadske igre u kojoj je prednjačio sjajno raspoloženi vezni red na čelu s Baturinom i Sučićem, stigao do velikog kapitala uoči uzvrata za 7 dana u Solunu.

Utakmicu je Dinamo dočekao kao trećeplasirana ekipa HNL-a s pet bodova zaostatka za vodećom Rijekom nakon remija u Osijeku, dok je PAOK trenutno prvoplasirana ekipa grčke Stoiximan Super League s bodom prednosti ispred Dinamovog ovoljetnog krvnika, AEK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na teren je Sergej Jakirović poslao očekivanu jedanaestorku, uz razliku da je nakon nešto slabijih predstava, Takuro Kaneko svoje mjesto prepustio Dariju Špikiću. S druge strane, i Jakirovićev kolega Razvan Lucescu na teren je poslao udarnu jedanaestorku sa srpskim kapetanom Andrijom Živkovićem i bivšim vratarem Gorice Dominkom Kotarskim.

Od prve smo minute vidjeli živahnu utakmicu s obje strane, pri čemu su se obje ekipe u određenim trenucima odlučivale za visoki pritisak na protivničku obrambenu liniju i brzu tranziciju, a u jednoj takvoj Dinamo je već u 4. minuti došao u veliku poziciju za postizanje pogotka. Baturina je izborio prostor na sredini terena i izradio situaciju za Arbera Hoxhu koji se s lijeve strane sjurio prema golu Kotarskog, no u presudnom trenutku udarca okliznuo stajnu nogu i poslao loptu daleko od gola.

Puno je prostora PAOK puštao Arberu Hoxhi tijekom prvih nekoliko minuta, moguće i s namjerom, a Hoxha je koristio nedostatak defenzivnih aktivnosti kapetana Živkovića, no istovremeno taj prostor nije dobro koristio, pa se rezultat nije mijenjao.

Nakon prvih nekoliko vatrenih minuta, uslijedilo je dulje razdoblje u kojem smo vidjeli veliku borbu na sredini terena, pri čemu su se pojedinačno isticali Martin Baturina s jedne, te Soualiho Meité s druge strane.

Prvu veliku priliku gosti su imali u 27. minuti nakon centaršuta Babe Rahmana s lijeve strane, no Živkovićev udarac glavom završio je pored gola Ivana Nevistića.

Prepustio je Dinamo u potpunosti posjed lopte Grcima koji pak nisu išli u ofenzivne eskapade, već mirno kružili oko dvostrukog bloka Zagrepčana. Dinamov plan bio je jednostavan: loptu dovesti na lijevu stranu do Hoxhe, no gotovo sve što je pokušao nije mu polazilo za nogom.

A kad već nije išlo Dinamovim napadačima, pomogao im je desni bek gostiju Jonny Otto. Katastrofalnu povratnu loptu pokupio je Bruno Petković, i nakon što mu je prvi udarac obranio Dominik Kotarski, odbijanac poslao u mrežu za vodstvo 1:0, što je bio i rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme.

Na poluvremenu je prvi reagirao Sergej Jakirović, iz igre izvadivši Arbera Hoxhu koji nije odigrao dobrih 45 minuta, a umjesto njega je u igru ušao Gabriel Vidović. Nije ni za njemačkog Hrvata poluvrijeme počelo idealno, jer je zbog prekršaja na Konstanteliasu dobio žuti karton već nakon tridesetak sekundi igre.

Dok se na terenu nije događalo ništa zanimljivo, pozornost je bila usmjerena ka tribinama na kojima su Bad Blue Boysi izražavali podršku Velimiru Zajecu kao kandidatu za predsjednika kluba porukama i skandiranjem.

Poruka BBB uoči izbora u GNK Dinamo

Čvrstu taktičku borbu na sredini terena nastavili smo gledati i u dvadesetak minuta nastavka, a osim brojnih grešaka u predaji i prekršaja koji su remetili tečnost igre, nismo vidjeli previše napadačkih aktivnosti niti od jedne niti od druge ekipe. U tim trenucima Petar Sučić odskakao je u defenzivnom dijelu igre, dobivši većinu duela na sredini terena protiv Konstanteliasa i Ozdoeva, pa je i trener gostiju reagirao dvostrukom izmjenom ubacivši Schwaba i Murga, dok je još nešto ranije u igru ušao i opasni bugarski reprezentativac Despodov.

Ništa to nije značilo gostima u 71. minuti kad je Martin Baturina briljantno izašao kao pobjednik iz nekoliko duela na sredini terena, krenuo okomito prema golu i sjajnim proigravanjem iza leđa obrane izbacio u šansu Petkovića, koji je elegantnim potkopavanjem lopte savladao Kotarskog za delirij na tribinama i svoj drugi pogodak večeri.

Bio je to sedmi ovosezonski europski pogodak Dinamova kapetana, što je druga najbolja golgeterska sezona nekog hrvatskog igrača u europskim natjecanjima još od Ivice Olića prije 15 godina!

Taj pogodak dao je dodatna krila Dinamu koji je u minutama nakon krenuo i po treći gol, stavljajući Kotarskog na kušnju u nekoliko navrata. Kako do njega nije došao, Dinamo se u posljednjih nekoliko minuta orijentirao na čuvanje vlastite mreže, a u jednom je prekidu udarac Murga prohujao malo iznad Nevistićevog gola, što je vjerojatno bio i najopasniji pokušaj gostiju na utakmici uz onaj u sudačkoj nadoknadi kojeg je iz gola sjajnom reakcijom izvadio Ivan Nevistić.

Prije samog kraja utakmice, Sergej Jakirović je iz igre izvadio Brunu Petkovića za zaslužene ovacije maksimirskog stadiona, uoči novih HNL izazova i četvrtfinala Konferencijske lige koje je Dinamu u ovom trenutku na jasnom obzoru.

Komentari

Povezano