Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo na krilima Kaneka svladao Astanu

Dok se većina Hrvata vraćala s posla svojim kućama, Dinamo je započeo svoju utakmicu na gostovanju kod Astane u sklopu 5. kola skupina UEFA Konferencijske lige. Ovo je bio već četvrti međusobni susret ove dvije ekipe u sezoni; u prva tri je uvjerljivo slavio Dinamo rezultatima 4:0, 2:0 i 5:1.

Najbolju priliku na susretu je imala Astana već u 11. minuti. Josip Mišić je skrivio kazneni udarac kojeg je izveo Dembo Darboe, ali njegov pokušaj brani Danijel Zagorac. U 17. minut je Dinamo imao svoju najbolju priliku u prvom dijelu kada je Petković nakon ubačaja pucao glavom, ali njegov udarac odlazi pored gola. Do kraja poluvremena se još istaknuo raspoloženi Takuro Kaneko, ali njegovi udarci su odlazili pored gola Josipa Čondrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku drugog poluvremena je Dinamo došao u vodstvo. U 48. minuti je jedna odbijena lopta došla do Gabriela Vidovića. Krilo na posudbi iz Bayerna se izbacio na svoju desnu nogu te prizemnim udarcem zabilo za 1:0.

Do kraja susreta je Dinamo bio osjetno bolji protivnik te su problemi za Astanu postali još veći kada je u 73. minuti Dušan Jovančić dobio isključujući drugi žuti karton. Pitanje pobjednika je riješio Takuro Kaneko u 79. minuti sjajnim pogotkom u rašlje za konačno slavlje Dinama 2:0. 26-godišnji Japanac je briljirao na gostovanju kod Astane te je odigrao svoju najbolju utakmicu u dresu Dinama.

Dinamo je ovom pobjedom došao do šest bodova, dva više od Ballkania koji večeras igra protiv prvoplasirane Viktorie Plzen.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano