Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo na pogon Kulenovića jednom nogom ušao u grupnu fazu Lige prvaka

Finalni susret kvalifikacija za Ligu prvaka odigrao se na Maksimiru između Dinama i Qarabağa. Modri su slavili rezultatom 3:0 i tako postavili ugodnu prednost pred uzvrat u Azerbajdžanu, ali rezultat ne prikazuje realno stanje na terenu.

U 17. minuti prva opasna prilika pred gostujući gol. Bruno Petković je s peterca ostavio loptu Martinu Baturini koji je iz neposredne blizine pogodio prečku. Prvi pogodak je pao u 29. minuti. Petar Sučić je na desnoj strani pronašao Marka Pjacu koji je nakon prvog neuspjelog pokušaja pogodio iz druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu u 53. minuti Patrick Andrade je pucao u prvi kut, no Ivan Nevistić je sigurno obranio. Četiri minute imali su još jednu opasnu priliku. Yassine Benzia je odlično izveo slobodnjak, no nesretna stativa se našla na putu.

Dinamo se nakon postignutog pogotka dosta mučio te su gosti imali nekoliko izglednih prilika za pogodak. Nakon toga Jakirović radi dvostruku promjenu i tu počinje Dinamova bolja igra. U 75. minuti započeo je odličan ulazak u igru za Sandra Kulenovića. Pronašao ga je Baturina, a on je s lijeve strane pogodio za 2:0. Pet minuta kasnije je zabio još jedan. Juanu Cordobi je obranjen pokušaj, na koji je naletio Kulenović i zabio za konačnih 3:0.

Dinamo je tako upisao veliku pobjedu te su sada ogromni favoriti za ulazak u Ligu prvaka. Uzvratni susret igra se u Azerbajdžanu, 28. kolovoza u 18 sati i 45 minuta u Azərsun Areni.

Komentari

Povezano