Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo nakon katastrofalnog drugog poluvremena poražen od AEK-a

Nakon što se prva utakmica u Grčkoj nije odigrala zbog nemilih događaja, prvi dvoboj trećeg pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a se odigrao večeras na Maksimiru, a sretniji se kući vraćaju gosti koji su slavili s 2:1. Tako će Zagrepčani u uzvratu koji je na rasporedu za četiri dana morati nadoknađivati zaostatak..

Dinamo je prvi zaprijetio nakon samo 25 sekundi igre. Robert Ljubičić je ukrao loptu, zatim ju je proslijedio do Marka Bulata koji je s ruba šesnaesterca pucao jako blizu gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvodnih 10 minuta se gledao živahan nogomet, napadalo se s obje strane, no i dalje najbolja šansa susreta je bila ona Dinamova iz 25. sekunde.

Ljubičić je na početku susreta najraspoloženiji na terenu, a u 15. minuti je probio desnu stranu, ubacio prizemnu loptu u šesnaesterac, no obrana AEK-a je to očistila. Samo minutu nakon toga, uslijedila je kontra AEK-a. S desne strane je sjajno probio Steven Zuber, poslao je prizemnu loptu na suprotnu stranu gdje je Levi Garcia ostao nečuvan, međutim Dominik Livaković je fantastično obranio zicer šansu Grka.

U 32. minuti opasan pokušaj s desne strane Darija Špikića, međutim vratar gostiju je bio spreman na taj udarac. Dinamo je kroz čitavo prvo poluvrijeme bio bolja ekipa, a bolju igru su uspjeli okruniti u 39. minuti fantastičnim pogotkom Marka Bulata iz slobodnog udarca! Sasvim zasluženo vodstvo Modrih.

Pred sam kraj prvog poluvremena je Dinamo bio jako blizu povećanja vodstva, Bogdan Mykhalyichenko se sjajnim lažnjakom riješio protivničkog igrača, ostao jedan na jedan s gostujućim vratarom, no jako je slabo šutirao pa Cican Stanković nije imao većih problema s hvatanjem lopte. To je ujedno bila posljednja šansa u prvom poluvremenu te se na predah otišlo s rezultatom od 1:0 za Dinamo.

Odmah na početku drugog poluvremena je strateg Dinama Igor Bišćan posegnuo za klupom. U igru je ušao Mahir Emreli umjesto Darija Špikića. Uvodnih 10 minuta drugog poluvremena je pripalo gostima, držali su posjed lopte i bili konkretnija momčad.

U 59. minuti AEK je došao do izjednačenja. Dinamo se na početku drugog dijela povukao, gosti su konstantno napadali i pokušavali doći do zgoditka, a u tome su uspjeli preko Stevena Zubera koji je s ruba šesnaesterca sjajno pogodio desnu stranu Dinamovog gola.

Dinamo se odmah nakon pogotka probudio i opet počeo igrati kao u prvom poluvremenu, a u 64. minuti je Emreli glavom pogodio stativu. Iako je Dinamo odmah krenuo po drugi pogodak, ipak je AEK ponovno preuzeo inicijativu. Bišćan je morao nešto promijeniti, a u 71. minuti je posegnuo za osvježenjem. U igru su ušli Martin Baturina i Petar Sučić, a iz igre izašli Luka Ivanušec i Marko Bulat.

Odmah nakon toga, AEK je postigao pogodak, međutim sasvim opravdano je dosuđeno zaleđe.

U 84. minuti umjesto Josipa Mišića je ušao Takuro Kaneko, a samo minutu kasnije Livaković opet spašava Dinamo. Nakon prekida se Garcia uspio izboriti za šut, a vratar Modrih je sjajno intervenirao.

U 90. minuti AEK dolazi do vodstva od 2:1. Poslije gužve nakon kornera, lopta je došla na desnu stranu do Rodolfa Pizzara, igrača koji je proslijedio loptu do nečuvanog Konstantinosa Galanopoulosa, a on je sjajno zahvatio loptu i matirao Livakovića.

U 94. minuti Livaković je opet spasio Dinamo. Nakon kornera je Domagoj Vida imao priliku povećati vodstvo Grka, no hrvatski vratar je bio spreman na taj udarac, a ni minut kasnije opet isti dvoboj i jednak ishod.

Dinamo je, nakon vrlo dobrog prvog poluvremena poslije kojeg je zasluženo vodio 1:0, vrlo razočaravajućim drugim poluvremenom uspio ispustiti prednost i izgubiti na Maksimiru rezultatom 1:2. Na kraju, AEK je sasvim zasluženo danas pobijedio, a Igor Bišćan i njegovi izabranici imaju jako težak zadatak za 4 dana na gostovanju u Ateni.

Komentari

Povezano