Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo osvojio Hrvatski superkup pobjedom nad Hajdukom

Večeras je odigran Hrvatski nogometni superkup s kojim je otvorena nova sezone hrvatskog nogometa. U utakmici za prvi trofej sezone su se susreli prvak HNL-a Dinamo i osvajač Kupa Hajduk.

Bila je to ujedno i repriza prošlogodišnjeg superkupa u kojem je Dinamo slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je regularni dio završio bez pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je na domaćem terenu dobro otvorio utakmicu, a najbolju priliku stvorili su u 13. minuti. Nakon sjajnog proigravanja Brune Petkovića, oči u oči s vratarom došao je Martin Baturina, no njegov je udarac sjajno obranio Ivan Lučić. Četiri minute poslije prijetili su gosti, Jan Mlakar je glavom nakon kornera pucao previsoko. Splićani su nastavljali s pritiskom, no udarci su uglavnom dolazili izvana i završavali u bloku. U 40. minuti Baturina je još jednom pokazao raskoš svog talenta i sjajno prošao Filipa Krovinovića, ali je njegov udarac s distance išao pokraj vrata.

Ipak, najzanimljiviji trenutak prvog dijela nije imao veze s igrom na terenu. Trener Hajduka Ivan Leko izrazio je svoje nezadovoljstvo odlukom suca Darija Bela koji je dosudio prekršaj u napadu Ivana Dolčeka nad Lukom Ivanušecom. Nakon opetovanih prigovora osječki sudac mu je na samom kraju poluvremena pokazao crveni karton.

Svega tri minute od početka drugog dijela u izglednoj se prilici nakon dodavanja našao Leon Dajaku. Sjajno ga je uposlio Dario Melnjak, no krilni napadač će još pričekati za svoj profesionalni prvijenac. Odgovor Dinama bio je ekspresan i efikasan. U 52. minuti Modri su odigrali sjajnu akciju u protivničkom šesnaestercu, a asistenciju Petkovića uspješno je realizirao Baturina preciznim udarcem u donji Lučićev kut.

Taj pogodak je razbudio Hajduk koji je zaredao dvije opasne prilike. Prvo je Filip Čuić zaprijetio glavom, no sa svega par metara udaljenosti šalje loptu preko grede. Jednu minutu poslije Melnjak je izvrsno centrirao za Rokasa Pukštasa, koji je dobro pucao glavom, no ni to nije bilo dovoljno za pogodak. Gosti su dobro stajali na terenu s obzirom na to da im je nedostajao najbolji igrač – Marko Livaja, kojeg nije bilo u sastavu zbog suspenzije od jedne utakmice.

Bili (u zelenoj garnituri) su nastojali što prije doći do protivničke trećine i izjednačiti, no prave prilike nije bilo. Modri su par puta mogli iskoristiti veliku prazninu iza Hajdukove obrane, ali su njihovi pokušaji većinom završavali u bloku ili bi se izjalovili zbog pogrešnih dodavanja.

Dinamo je na Maksimiru na kraju slavio s 1:0 pogotkom Martina Baturine.

Ovo je bio 14. put da se odigrao Hrvatski superkup, a trofej odlazi u vitrine zagrebačkog kluba rekordni osmi put. Sljedeći je derbi na rasporedu već za šest dana, na Maksimiru, u sklopu prvog kola SuperSport HNL-a.

Komentari

Povezano