Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo uvjerljivom pobjedom protiv Lokomotive prekinuo negativni niz

U 8. kolu SHNL-a na Maksimiru se odigrao zagrebački derbi između Dinama i Lokomotive. Modri su u drugom debiju Nenada Bjelica slavili rezultatom 5:1. Poveo je Dinamo pogotkom Martina Baturine, prednost je povećao Bruno Petković fenomenalnim pogotkom iz slobodnog udarca, početkom drugog poluvremena u strijelce se upisao kapetan Arijan Ademi, poraz je ublažio igrač na posudbi iz Dinama – Luka Vrbančić, dok je točku na i sa svoja dva pogotka u sudačkoj nadoknadi stavio Raul Torrente.

Prvu priliku na susretu imali su domaćini. Baturina je izvrsno ubacio s lijeve strane u peterac, ali Cordoba nije najbolje udario glavom te je lopta otišla iznad gola. U 13. minuti Modri su došli do vodstva. Stefan Ristovski ubacio je s desne strane, a u petercu je nečuvan ostao Baturina koji je bez problema pogodio za svoj prvi pogodak ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 34. minuti Dinamo je povećao svoju prednost. Petković je izborio slobodni udarac na 25 metara od gola, odlučio ga je izvesti sam te je fenomenalno zabio za 2:0. Vratar Šubarić se ispružio koliko je dug i širok, ali uzalud. Bila je ovo nova majstorija Modre devetke. Djelovali su Modri puno energičnije u odnosu na prošle dvije prvenstvene utakmice. Lokosi nisu ozbiljnije zaprijetili Nevistiću te nisu najbolje djelovali na terenu.

U 51. minuti, Ademi je riješio pitanje pobjednika. Poslao je Pierre Gabriel loptu u prostor, Petković ju je propustio, a u prostor je ušao Ademi koji je iz drugog pokušaja svladao vratara Šubarića. Bio mu je to 45. pogodak u dresu Dinama. Dvije minute kasnije, Lokomotiva je smanjila zaostatak. Silvio Goričan je poslao oštru nisku loptu na desnu stranu, Torrente i Pierre-Gabriel ispratili su ju pogledom, a Vrbančić zapucao iskosa i matirao Nevistića. Nije Vrbančić slavio pogodak budući da je posuđen upravo iz Dinama.

U 69. minuti mogao je Petković doći i do svog drugog pogotka. Baturina je poslao povratnu loptu na vrh kaznenog udarca, no njegov udarac odsjeo je na gredi. U sudačkoj nadoknadi točku na i stavio je Torrente, nakon što se najbolje snašao nakon kornera. Minutu kasnije, Torrente je postigao i svoj drugi pogodak na susretu, ponovno nakon kornera. Nakon dva neugodna poraza, Dinamo Modre u srijedu očekuje drugo kolo Lige prvaka, kada na Maksimir dolazi Monaco, dok će Lokosi dočekati Goricu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano