Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo pobjedom u gostima osigurao treće pretkolo

Dinamo je rutinskom pobjedom protiv Astane u gostima 0:2 osigurao treće pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka gdje igraju protiv AEK-a. Nakon fantastične prve utakmice i pobjede 4:0, predstojalo je gostovanje u Kazahstanu. Domaćini su krenuli bolje, no njihov je tempo brzo opao. S druge strane već u devetoj minuti sjajnu je priliku imao Bruno Petković, no njegova je dva udarca obranio hrvatski vratar Josip Čondrić.

Dinamo je u 24. došao do vodstva nakon pogotka Mahira Emrelija na asistenciju Petra Sučića. Azerbejdžanski je napadač sjajno iskontrolirao loptu u uskom prostoru i precizno pogodio potvrdivši svoju dobru formu na početku sezone. Samo dvije minute nakon Kamo Hovhannisyan puca u okvir gola, no Dominik Livaković dobro reagira i čuva golemu ukupnu prednost od 5:0. Modri su nastavili prijetiti, uglavnom preko Emrelija i Petkovića, dok su udarci Astane mahom bili bezopasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je jednu sjajnu priliku imao Emreli u 40. minuti ali je nespretno reagirao. Golem se prostor otvarao u iza zadnje linije Kazahstanaca i Dinamo je vrlo lako mogao doći do još pogodaka, no na odmor se otišlo s minimalnom prednošću.

Osovina Petković – Emreli nastavila je raditi punom parom i u drugom dijelu, no pogodak Azerbejdžanca u 49. minuti je bio poništen zbog prekršaja u napadu. Astana je nakon 10 minuta drugog poluvremena pronašla svoj ritam i par puta opasno zaprijetila. Livakovićeve obrane i čišćenje na crti Roberta Ljubičića održali su mrežu čistom. Dominacija domaćina se nastavljala, stvorili su nekoliko opasnih situacija u kratkom intervalu, no Livaković se pokazao kao nepremostiva prepreka.

Za konačnu potvrdu pobjede rezultatom 0:2 zaslužan je bio Antonio Marin koji je zabio iz tranzicije nastale presijecanjem lopte Bogdana Mihajličenka.

Modri su odradili sjajan posao. Dvije pobjede, gol razlika 6:0, nitko od igrača se nije ozlijedio, a dobar dio njih se stigao odmoriti i rotirati. Sljedeća je postaja Grčka; prva utakmica s AEK-om igrat će se u utorak ili srijedu, 8. ili 9. kolovoza.

Komentari

Povezano