Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo pobjedom u majstorici protiv Cedevite izborio polufinale

U majstorici četvrtfinala FavBet Premijer lige, Dinamo je slavio protiv Cedevite Junior rezultatom 89:100 (23:29, 22:21, 23:25, 21:25). U sedmoj međusobnoj utakmici ove sezone, Dinamo je zasluženo slavio te je izborio polufinale u kojemu ga očekuje Zadar.

Tijekom prve četvrtine niti jedna momčad nije mogla nametnuti svoju igru. Dinamo se mučio u napadu, no domaćini nisu uspijevali iskoristiti greške Modrih. Cedevita Junior se sredinom četvrtine odvojila na sedam koševa prednosti, no nakon minute odmora Josipa Sesara, Dinamo se vratio preporođen te je četvrtinu završio s šest koševa razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj četvrtini košarkaši Dinama nastavili su sa dobrom igrom iz prve četvrtine. Nisu dozvoljavali Cedevitu njihovu sprint košarku, no u napadu nisu bili precizni kao u drugoj utakmici. Sredinom četvrtine domaćini su se serijom lakih poena vratili u utakmicu. Dinamo se ponovno krajem četvrtine odvojio na veću prednost, no domaćini su tricom s centra na odmor otišli s samo pet koševa zaostatka.

Drugo poluvrijeme, koje je kasnilo nekoliko minuta zbog kvara semafora, sjajno su otvorili košarkaši Dinama. Serijom 10-0, odmah su natjerali stratega Cedevite na minutu odmora. Dinamo je cijelu četvrtinu održavao prednost od desetak koševa, no nisu uspijevali zatvoriti utakmicu, nego su dopustili Cedeviti priključak u posljednjoj minuti treće četvrtine.

Za spektakularnu završnicu serije, pobrinuli su se košarkaši Cedevite Junior koji su se sredinom posljednje četvrtine u potpunosti vratili u utakmicu. Obje ekipe igrale su nervozno te nisu uspijevale nametnuti svoju igru. U završnici je spretniji bio Dinamo, koji je izborio povijesno polufinale u kojemu ga očekuje Zadar.

Najistaknutiji pojedinci kod Dinama bili su Filip Kraljević s 18 te Tvrtko Majić s 17 poena, dok je kod domaćina najbolji bio Josip Batinić s 17 poena.

Komentari

Povezano