Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo porazom od Viktorije Plzeň ostao zakucan za dno skupine

Nakon što je prije dva tjedna domaćim porazom od Viktorije Plzeň praktički ostao bez šansi za prvo mjesto u skupini, Dinamo je večeras gostovao u Plzeňu gdje je tražio osvetu za poraz na Maksimiru. Na kraju je Dinamo na gotovo identičan način upisao novi 1:0 poraz.

Sergej Jakirović se uoči utakmice odlučio za sastav koji dosada nismo imali prilike gledati. Inače Modri, a danas Crni su istrčali u sastavu Zagorac – Ljubičić, Perković, Perić, Ristovski – Bulat, Mišić – Špikić, Baturina, Kaneko – Emreli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je prvi puta zaprijetio već u šestoj minuti. Josip Mišić je osvojio dosta prostora i dao loptu za Stefana Ristovskog. Ristovski se odlučio za udarac kojeg je u korner odbio vratar domaćih Jindřich Staněk.

Nakon dobrog ulaska Dinama u utakmicu ušlo se u period gdje su na terenu bolje stajali domaćini. Nije bilo previše prilika sve do 34. minute. Tada Mišića lopta pogađa u ruku te sudac opravdano pokazuje na bijelu točku. Kao i u Zagrebu siguran izvođač bio je Tomáš Chorý.

Mogla je Viktoria četiri minute kasnije udvostručiti vodstvo. Lukáš Kalvach je dočekao loptu nakon kornera i dobro opalio, ali je njegov udarac obranio Danijel Zagorac. Blizu drugog gola je bio i Chorý u zadnjoj minuti poluvremena kada je loše zahvatio loptu iz sjajne pozicije.

Uvidio je Jakirović kako Dinamo loše stoji te se na poluvremenu odlučio za dvije izmjene. U svlačionici su ostali Mahir Emreli i Marko Bulat, dok su umjesto njih na teren izašli Sandro Kulenović i Petar Sučić.

Dinamo je blizu izjednačenja došao u 57. minuti. Robert Ljubičić je dao loptu za Darija Špikića koji s ruba kaznenog prostora puca malo pored gola.

U 69. minuti Dinamo je trebao dobiti kazneni udarac, ali je na bizaran način ostao bez istog. Sudac je umjesto prekršaja na Baturini na bijelu točku pokazao zbog igranja rukom. Kada je VAR soba vidjela da nije bilo ruke kazneni udarac je poništen. No, nije se reagiralo na prethodni incident pa se igra nastavila bez kaznenog udarca.

Najbolja prilika Dinama do kraja došla je u 93. minuti. Mišić je dao lijepu loptu za Kulenovića čiji je udarac uspio obraniti Staněk. No, i on je bio nemoćan minutu kasnije kada je Gabriel Vidović vratio na Kulenovića koji zakucava u mrežu. Ipak, intervenirala je VAR soba koja je poništila gol.

Nije tako Dinamo ponovno pronašao spas u sudačkoj nadoknadi. Ostalo je tako 1:0 te je Dinamo ostao i bez matematičke šanse za prvo mjesto u skupini. Sada u posljednje dvije utakmice mora tražiti spas za prolazak skupine.

Komentari

Povezano