Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo predstavio novog napadača

Dinamo je danas službeno predstavio novog napadača kojeg je kupio iz Augsbruga. Riječ je o 22-godišnjaku imena Nathanaël Mbuku koji se afirmirao kao igrač Reimsa, a potisao je višegodišnji ugovor s klubom iz Zagreba.

Nije poznato koliko je Dinamo platio za Mbukua, ali Index doznaje da se u sklopljenom ugovoru nalazi klauzula prema kojoj ga Augsburg može otkupiti i vratiti u svoju klub. Mbuku će nositi broj 21, a na predstavljanju je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad sam čuo da me Dinamo želi, nisam razmišljao o drugim opcijama. Rekao sam svom menadžeru da odmah idem u Dinamo, to je veliki klub i sjajna prilika za mene – igrati u ovom klubu, u ovom gradu, u Ligi prvaka. Jako mi je drago da je tako ispalo i doista sam sretan

Nathanaël Mbuku, GNK Dinamo Zagreb

Novi napadač Dinama je također opisao sebe kao igrača:

Ako bih nešto morao izdvojiti, onda bi to bila igra jedan na jedan, dribling, dodavanja, jako puno kretanja… Najvažnija je momčadska igra, volim asistirati i uvijek ću pružiti sve od sebe da kao momčad budemo što bolji. Nadam se da ću pomoći klubu da nastavi osvajati trofeje i da zajedno načinimo i korak više

Nathanaël Mbuku, GNK Dinamo Zagreb

Mbuku je drugi dio prošle sezone proveo na posudbu u Francuskoj. U siječnju 2024. otišao je na posudbu u Saint-Etienne te je za francuskog drugoligaša odigrao 21 utakmicu, pritom postigavši četiri i namjestivši dva pogotka. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na dva milijuna eura.

Komentari

Povezano