Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Dinamo razbio CSKA 1948 u pripremnoj utakmici, zabio i sin trenera Jakirovića

Dinamova prva momčad u ponedjeljak je u prijepodnevnim satima otputovala u austrijski kamp Bad Radkersburg u kojem će u idućih desetak dana intenzivno pripremati za početak nove sezone. Prvu utakmicu nogometaši Dinama su odigrali protiv CSKA Sofije 1948, a slavili su rezultatom 6:2. Strijelci za Dinamo bili su Kulenović, Jakirović, Rog, Ivanov (AG), Mikić i Horvat.

Dinamo je utakmicu započeo u sastavu: Zagorac-Ogiwara, Torrente, Theophile, Ristovski – Mišić, Ademi, Kačavenda, Vrbančić, Špikić – Kulenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 28. minuti Modri su došli do prednosti. Sandro Kulenović izveo je slobodni udarac s 25 metara te je fenomenalno pogodio za vodstvo Dinama. U 39. minuti CSKA je došao do izjednačenja. Nakon kornera s desne strane, lopta se odbijala u petercu, a na kraju ju je Teodor Ivanov ubacio u Dinamovu mrežu.

Uvjeti za igru su bili na rubu regularnosti, no moglo se primijetiti kako je obrana Dinama nekoliko puta jako slabo reagirala te je Modre morao spašavati Zagorac s nekoliko sjajnih intervencija. Imao je Dinamo još nekoliko šansi, no CSKA je nakon 45 minuta ostavio bolji dojam.

U drugom poluvremenu Dinamo je istrčao s potpuno promijenjenom momčadi. Napravio je Sergej Jakirović svih 11 promjena, a priliku je dobilo i dosta mladih igrača ( Filipović – Gabriel, Jakirović, Bernauer, Perković – Pavić, Rog, Sučić – Mikić, Brodić, Horvat).

U 51. minuti Modri su ponovno došli do prednosti, a strijelac je bio sin trenera Jakirovića, Leon Jakirović. Ubacio je Rog iz kornera, sudarili su se vratar i jedan obrambeni igrač CSKA, a Jakirović je mirno poslao loptu u mrežu. Dvije minute kasnije, Dinamo je povećao svoju prednost, a strijelac je bio kapetan Marko Rog. Horvat je prošao po lijevoj strani i fino ostavio u sredinu za Roga koji je bio precizan s 10-ak metara.

U 73. minuti Modri su došli i do svog četvrtog pogotka. Noa Mikić je lijepo probio desnu stranu i ubacio u sredinu za Brodića, koji promašuje loptu, ali je Ivanov skreće u vlastiti gol. Tri minute kasnije, Dinamo je došao do petarde u golu Bugara. Brodić je lijepo proigrao Mikića, koji smireno pogađa u kut za velikih 5:1.

U 80. minuti Modri su došli i do šestog pogotka. Još jedan mladi igrač je postigao gol za zagrebačku momčad, ovaj put Horvat udarcem sa 7-8 metara s lijeve strane. U 92. minuti CSKA je došao do svog drugog pogotka, nakon što je teško pogriješio vratar Filipović. Dinamo će svoju drugu pripremnu utakmicu odigrati protiv Beşiktaşa u subotu.

Komentari

Povezano