Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo razbio Olmissum, Uspinjača izvukla bod u Vrgorcu

Danas je započela nova sezona SuperSport HMNL-a. Na rasporedu su bile čak tri utakmice najjače futsal lige u Hrvatskoj. Od 18 sati su igrali u Dubrovniku Square protiv Crnice te je Vrgorac ugostio Uspinjaču.

Square je na svom terenu uvjerljivo slavio protiv gostiju iz Šibenika. Gospari su uvjerljivo započeli susret te je Žarko Luketin morao nekoliko puta intervenirati. U 11. minuti su domaćini napokon poveli preko Gordana Duvančića koji je zabio na asistenciju Mare Đurasa za 1:0 što je to bio konačan rezultat prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 28. minuti je Đuras ponovno bio asistent dok je strijelac bio Mirko Hrkać. Nakon podijeljene dvije asistencije, Đuras je okrunio solidnu partiju pogotkom za 3:0. Pogodak Đurasa je uslijedio nakon što je Crnica odlučila igrati s golman-igračem pa je gol gostiju bio nečuvan. Slična situacija je bila i u 39. minuti kada je vratar domaćih Zoran Primić zabio u praznu mrežu pucajući sa svog gola za konačnih 4:0.

Vrgorac je na svom terenu ugostio povratnika u ligu Uspinjaču. Vrgorac je ušao u ovaj susret kao favorit te su domaćini na poluvremenu vodili 2:0 pogocima Josipa Sesara i Matea Kozarića. Prvih deset minuta drugog poluvremena je bilo veoma mirno, ali posljednjih deset minuta je bilo prepuno uzbuđenja. Ajdin Ramić je u 30. minuti postigao pogodak za Uspinjaču i smanjio rezultat na 2:1. Samo tri minute kasnije su gosti došli do izjednačenja kada je pogodak zabio Martin Sundov.

Domaća momčad je nakon minute ponovno vratila vodstvo. Sesar je lijepu akciju odigrao s Boškovićem te je došao do svog drugog pogotka na susretu za 3:2. Uspinjača je do kraja susreta igrala s golmanom-igračem te su zagospodarili terenom. Dodatan rizik u igri im se isplatio- u posljednjoj minuti je Lovro Cigler zabio na asistenciju Matkovića za konačnih 3:3 te se Uspinjača vraća u Zagreb s vrijednim bodom.

Posljednja utakmica dana je bila derbi između Futsal Dinama i Olmissuma. Očekivala se rezultatski neizvjesna utakmica što na kraju nismo dobili. Dinamo je poveo već u šestoj minuti kada je Neven Zonjić zabio na asistenciju Piplice. Četiri minute prije kraja prvog dijela, Kristijan Čekol je dodao loptu Mateu Mužaru koji ju je pospremio za 2:0 što je bio rezultat prvog dijela.

U drugom poluvremenu je domaćin riješio pitanje pobjednika te ostvario prednost koja se nije očekivala prije početka susreta. Prvo je Filip Novak u 24. minuti zabio za 3:0. Pet minuta kasnije je Božo Sučić zabio za 4:0 te je u 32. minuti Mužar došao do svog drugog pogotka na susretu za nevjerojatnih 5:0.

Gosti su ipak uspjeli doći do poćasnog pogotka u 37. minuti kada je Antonio Konsuo pospremio loptu u vlastitu mrežu. Međutim, Dinamo je ipak slavio s pet pogodaka razlike jer je u posljednjoj minuti Mihovil Prgomet zabio za konačnih 6:1 i veliku pobjedu branitelja naslova Futsal Dinama. Ova pobjeda će otići u povijesne knjige kao najveća pobjeda Dinama nad Olmissumom u povijesti. Također ovom pobjedom je Dinamo nastavio niz te sada momčad iz Zagreba ima pet pobjeda u nizu protiv ekipe iz Omiša.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano