Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo deklasirao Rudeš, Drmić zabio hat-trick

Deveto kolo Supersport HNL-a zaključili su u Kranjčevićevoj Rudeš i Dinamo. Dinamo je uoči susreta imao tri pobjede u nizu, dok je Rudeš na jednom osvojenom bodu u prvih osam kola. Dinamo je bio bolji kroz cijeli susret i uvjerljivo slavio 5:1.

Nije dobro Dinamo krenuo u susret te nisu pronalazili načina kako konkretizirati posjed. To se promijenilo u 27. minuti kada je Robert Ljubičić dao odličnu loptu za Gabriela Vidovića. On je nesebično odložio loptu za Josipa Drmića koji zabija prvi gol za Dinamo od 15.4. kada je zabio Slaven Belupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset minuta kasnije Dinamo je udvostručio vodstvo iz praktički identične akcije. Ponovno je Vidović dočekao loptu i vratio ju u sredinu. Ovoga puta na nju je natrčao Mahir Emreli i glavom zabio za 2:0.

Otišlo se tako na predah s vodstvom Dinama od 2:0. Nije to bila pretjerano kvalitetna predstava Dinama u prvih 45 minuta, ali bilo je dovoljno dobro za sigurno vodstvo protiv Rudeša.

Ako pitanje pobjednika nije bilo riješeno nakon prvih 45 minuta, ono je riješeno početkom drugog dijela. Na 3:0 povisio je Drmić svojim drugim pogotkom. U 48. minuti lijepo mu je asistirao Petar Sučić.

U idućih deset minuta Dinamo je zabio još dva pogotka s kojima je u potpunosti razbio Rudeš. Prvo je Vidović fantastičnim golom zabio za 4:0 da bi petardu kompletirao Drmić koji je u svom prvom nastupu od početka zabio hat-trick.

Zanimljivo, jedina dva hat-tricka u HNL-u ove sezone došla su protiv Rudeša u Kranjčevićevoj. Prije Drmića to je napravio Mijo Caktaš u utakmici koju je preokretom Osijek dobio 4:3.

Dinamo je nakon petog gola skinuo nogu s gasa i prestao aktivno napadati. Omogućilo je to Rudešu da zabije počasni gol u 83. minuti. Riad Mašala je primio loptu u kaznenom prostoru i lijepim udarcem matirao Ivana Nevistića.

Do kraja susreta nije bilo uzbuđenja i ostalo je 5:1 za Dinamo. Aktualni prvak je rutinski riješio utakmicu protiv Rudeša i tako na najbolji mogući način najavio veliki derbi s Hajdukom idući tjeda. Prije toga će odraditi susret šesnaestine finala Kupa s Ponikvama. Što se Rudeša tiče, njihov raspored ne postaje lakši jer im sada slijede susreti s Rijekom i Osijekom.

Komentari

Povezano