Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo razbio Šibenik na Maksimiru

Nastavak uzbuđenja na Supersport HNL travnjacima imali smo na Maksimiru gdje su se sastali Dinamo i Šibenik. Za Dinamo ova utakmica nije imala previše rezultatskog značaja zbog osiguranog naslova, a Šibenčanima gori pod nogama i oni su morali pronaći način za bodove koji im trebaju za ostanak u ligi. Dinamo je dominirao od početka utakmice i na kraju uvjerljivo slavio 4:0.

Prvih pola sata prošlo je bez velikih prilika i u popriličnoj dosadi. Dinamo je kontrolirao posjed lopte, ali nisu pronalazili rješenja za dupli blok Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješenje je došlo nakon 31 minute preko povratnika u početnoj postavi Brune Petkovića. Sjajno je Josip Mišić vidio njegovo utrčavanje, a Petković je leđima okrenut golu glavom prebacio Lovru Rogića. Pritom je Petković zaradio udarac vratara Šibenika i nakratko ostao ležiti, no sve je bilo u redu s Petkovićem.

Nije to promijenilo odnos snaga na terenu do kraja poluvremena. Dinamo je kontrolirao situaciju i imao posjed, a Šibenik je čekao eventualnu priliku iz kontre.

U 54. minuti Luka Ivanušec je udvostručio vodstvo. Robert Ljubičić mu je dao loptu na 20-ak metara, a Ivanušec je primio loptu i fantastično od stative pogodio suprotni kut za 2:0.

Minutu kasnije već je 3:0. Ponovno je u ulozi asistenta bio Ljubičić. Ovoga puta lopta je došla do Martina Baturine koji je s 10-ak metara pogodio suprotni kut za 3:0. Baturini je to šesti ovosezonski gol u prvenstvu.

U 68. minuti Dinamo zabija četvrti pogodak. Baturina je sada u ulozi asistenta, a strijelac je bio Petar Bočkaj. Bočkaj se uspio dobro snaći u kaznenom prostoru, iako mu je zasmetao Gabriel Rukavina.

Najbolju priliku za gol Šibenik je imao u 76. minuti. Pokušaj Josipa Kneževića s lijeve strane Ivan Nevistić je odbio, a na loptu je natrčao Dario Čanađija i smjestio je pored gola.

Do kraja utakmice Sadegha Moharramija je od prvijenca u dresu Dinama spriječila greda i ostalo je 4:0. Dinamo je ponovno na deset bodova od Hajduka, a Šibenik će bodove za ostanak tražiti u zadnja dva kola.

Komentari

Povezano