Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo razbio Slaven u Bišćanovom debiju na Maksimiru

U debiju Igora Bišćana na Maksimiru Dinamo je ugostio Slaven Belupo. Prošli tjedan Dinamo je u Kranjčevićevoj slavio protiv Lokomotive, a gosti su u srijedu poraženi od Hajduka u polufinalu kupa. Na kraju je Dinamo rutinski odnijeo pobjedu protiv umornog Slavena. Rezultat je bio 4:0, a golove su postigli Josip Drmić, Dario Špikić, Luka Ivanušec i Josip Šutalo

Dinamo je odlično krenuo u susret i u 8. minuti imao dvije odlične prilike za vodstvo. Nakon ubačaja iz kornera Šutalo je sam na drugoj stativi, ali iz voleja puca paralelno s gol aut linijom. Lopta dolazi do Ljubičića koji povratnom loptom nalazi Mišića koji preciznim udarcem pogađa gredu. Lopta se odbija do Šutala koji ostavlja Baturini, ali Čović sjajno brani njegov udarac i spašava svoju momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su prije vodstva propustili još dvije dobre prilike. Prvo je Čović dobro obranio nakon što je Luka Ivanušec je krasno proigrao Špikića koji nije uspio zabiti. Iz tog kornera ponovno opasnost pred golom gostiju, no Čović hvata pokušaj Perkovića.

Bunker gostiju je ipak probijen u 27. minuti. Drmić je dočekao loptu nakon što je s desne strane ubacio Stefan Ristovski, a Josip Drmić udarcem isprve s osam metara matirao Čovića. Šesti je to Drmićev gol u prvenstvu, a posljednji je zabio 4.2. upravo Slaven Belupu.

Šest minuta kasnije, Dinamo je udvostručio vodstvo. Ubacio je Perković s lijeve strane na Špikića koji je glavom loptu skrenuo u gol. Njemu je to peti pogodak ove sezone i prvi u proljetnom dijelu prvenstva. Zadnji put se u strijelce upisao u čuvenoj 7:2 pobjedi Dinama na Rujevici.

Dominacija Dinama se nastavila te su do kraja poluvremena uspjeli još jednom povisiti vodstvo. Nakon predivne akcije u kojoj je sve išlo iz prve Baturina je uposlio Ivanušeca, a ovaj lakoćom iz blizine poentirao. Ivanušec se tako drugo kolo u nizu upisao u strijelce.

Prvu priliku u drugom dijelu imao je Baturina. Njegov sjajan udarac s 20-ak metara je Čović vršcima prstiju uspio odbiti u stativu i ništa od četvrtog gola Dinama.

On je ipak došao u 62. minuti. Upravo je Baturina izveo korner na kojemu je najviši bio Josip Šutalo čiji se udarac glavom od stative odbio u gol za 4:0. Danas odlični Baturina je upisao svoju drugu asistenciju, a Šutalo je upisao svoj drugi gol u prvenstvu. Zanimljivo, i Šutalo je posljednji gol u prvenstvu zabio na Rujevici.

Nije bilo previše uzbuđenja do kraja utakmice, a vrijedi spomenuti da je debitantski nastup upisao Moreno Živković. Novi je to talentirani mladi stoper iz Dinamove akademije, a ujedno je i sin bivšeg reprezentativca Borisa Živkovića.

Dinamo je tako rutinski upisao nove bodove te je barem privremeno pobjegao na 12 bodova od Hajduka. Od prve do zadnje minute domaćini su dominirali i nisu dali protivnicima apsolutno nikakve šanse. Na Belupu se primjetio umor od srijede jer ipak nemaju dovoljno širok kadar da izdrže ritam subota-srijeda-subota. Oni će bodove u borbi za Europu tražiti u idućem kolu kada u Koprivnicu dolazi Osijek.

Komentari

Povezano