Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Dinamo svladao Varaždin te se približio vodećoj Rijeci

Na dan izbora koji su ovaj put bili usred tjedna napokon se odigrala i zaostala utakmica između Dinama i Varaždin. Trebao se ovaj dvoboj odigrati u sklopu 5. kola SuperSport HNL-a koje je na rasporedu bilo 19. kolovoza prošle godine, ali uslijed raznih okolnosti to se znatno odužilo.

Iako rezultat možda ne sugerira tako, Dinamo je na Maksimiru izdominirao Varaždin u svakom segmentu nogometne igre te na kraju slavio rezultatom 2:1, a sjajne golove su postigli Martin Baturina i Gabriel Vidović. Modri su tako nastavili fenomenalan niz, ovo im je bila šesta uzastopna pobjeda, a sada su se primaknuli Rijeci na dva boda zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Sergeja Jakirovića još jednu utakmicu u nizu zaigrala je u formaciji s tri braniča u posljednjoj liniji. Ponovno je to izgledalo vrlo dobro, a praktički od samog početka Dinamo je zagospodario terenom. Prvu ozbiljniju priliku imali su u desetoj minuti kada je Fran Brodić pokušao volejem, ali njegov udarac je završio u bloku.

Igralo se na samo jednoj polovici terena, onoj Varaždinovoj, a gosti u niti jednom trenutku nisu konkretnije zaprijetili vratima Ivana Nevistića. U 21. minuti pokušao je Baturina, dok je dvije minute kasnije glavom pucao Mauro Perković, ali oba pokušaja dobro je obranio vratar Oliver Zelenika.

A onda je u 26. minuti Dinamo poveo. Josip Mišić je krasno vanjskim dijelom kopačke proigrao Baturinu na lijevoj strani, a mladi veznjak odlično pogodio za vodstvo. Dinamo je do kraja prvog dijela i dalje dominirao, a najbolju priliku za povećanje prednosti imali su u 40. minuti. Brodić se našao u situaciji jedan na jedan sa Zelenikom, ali nije uspio to realizirati te mu je golman Varaždina obranio udarac.

Nije se ni u drugom poluvremenu ništa promijenilo. Varaždin je i dalje bio potpuno bezopasan, a Dinamo je u 53. minuti stigao do drugog pogotka. Vidović je primio loptu na lijevoj strani, namjestio se na udarac te fenomenalno pogodio suprotni kut za povećanje vodstva. Četiri minute kasnije silovitim udarcem pokušao je Dario Špikić, ali odlično je intervenirao Zelenika i ovaj put sačuvao svoju mrežu.

Varaždin do 64. minute nije uputio niti jedan udarac prema suparničkim vratima, a tada je i ono malo nade palo u vodu. Luka Jelenić je faulirao Baturinu koji je bio u izglednoj situaciji te zaradio izravni crveni karton. Iako se činilo kako je utakmica u tom trenutku definitivno riješena, Varaždin je uspio iz prve situacije pred suparnički golom smanjiti zaostatak s igračem manje.

Kevin Theophile-Catherine napravio je veliku grešku i poklonio loptu Domagoju Drožđeku koji je prvo pucao u Nevistića, a nakon odbijanca pospremio loptu u mrežu. Više od toga ipak nisu mogli, a Zelenika se još jednom istaknuo u 80. minuti kada je odlično obranio pokušaj Perkovića glavom. Do kraja susreta još je udarac glavom Sandra Kulenovića završio na gredi, kao što je i Bruno Petković imao odličnu priliku koju nije uspio realizirati.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano