Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo remijem protiv Lokomotive propustio preskočiti Hajduk

Nakon što su prve dvije utakmice 22. kola SuperSport HNL-a okončane pobjedama domaćina od 1:0, uslijedio je dvoboj između Lokomotive i Dinama. U njihovom trećem međusobnom duelu ove sezone smo vidjeli i treći različiti ishod jer je danas konačan rezultat bio 2:2.

Svega 18 dana nakon njihovog posljednjeg sraza u kojem je Duje Čop hattrickom potopio Dinamo, danas smo gledali još jedan dvoboj između dvije zagrebačke ekipe. Utakmica je započela poprilično siromašno pa smo na prvi udarac ka golu čekali sve do 18. minute, a tada je ujedno i postignut prvi pogodak. Nakon fantastične duge lopte Arta Smakaja, Fabijan Krivak je izbjegao zaleđe, pobjegao Mauru Perkoviću koji pada na tlo, a mlado krilo Lokomotive zabija za 1:0 i hladan tuš aktualnom prvaku Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogao je Krivak i do drugog pogotka na susretu nakon još jednog kontranapada, međutim njegov udarac s 12-13 metara u 35. minuti završava preko gola. Kazna za to je uslijedila šest minuta kasnije.

Dario Špikić je napravio dar mar po desnoj strani te je poslije ulaska u kazneni udarac servirao loptu za usamljenog Bruna Petkovića koji iz blizine matira Nikolu Čavlinu. Bio je to ujedno i prvi udarac Dinama u cijeloj utakmici te je donio izjednačenje ”Modrima”.

Činilo se da će se s tih 1:1 otići na odmor, a onda Silvio Goričan šalje dugu loptu za Krivaka koji dodaje za natrčalog Smakaja, a Kosovar se po drugi put na utakmici upisuje u asistente nakon što je ovog puta pronašao usamljenog Duju Čopa na lijevoj vratnici koji nema problem s ubacivanjem lopte u gol. Nije to bilo sve od prvog dijela jer u osmoj minuti sučeve nadoknade Martin Baturina slijeva ubacuje, a Petković glavom zabija za 2:2 nakon čega je Dario Bel odsvirao kraj prvog dijela.

Lokomotiva je bila izrazito blizu dolaska do trećeg vodstva u 52. minuti. Danijel Zagorac je pogriješio u dodavanju te je loptu predao Goričanu koji onda dodaje u prostor za Roberta Mudražiju, ali on ne uspijeva zahvatiti loptu na željeni način i zabiti pogodak, dok u nastavku akcije Josip Mišić blokira pokušaj Krivaka.

U 58. minuti je Takuya Ogiwara ubacio s lijeve strane za Arbera Hoxhu, no Kosovar to ne stiže već lopta dolazi do Takura Kaneka na suprotnoj vratnici. Japanac onda pronalazi Hoxhu čiji udarac s pet metara odlazi daleko od gola.

U nastavku dvoboja nismo vidjeli mnogo izglednih prilika za postizanje novog pogotka. Dinamo je imao blagu inicijativu, međutim Čavlina nije imao naročito puno posla.

Na kraju je susret završen remijem od 2:2 kojim je Dinamo propustio preskočiti Hajduk na drugom mjestu ljestvice HNL-a te je ostao treći s 41 bodom, jednim manje od Hajduka i tri manje od vodeće Rijeke. S druge strane, Lokomotiva se ovim bodom dodatno približila četvrtoplasiranom Osijeku koji im sada bježi tek za dva boda.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano