Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo remijem u uzvratu prošao u osminu finala Konferencijske lige

Sedam dana nakon velike pobjede u Sevilli, Dinamo je u 1/16 finala Konferencijske lige dočekao Betis, u međuvremenu ostvarivši pobjedu nad Varaždinom na sličan način, minimalnim rezultatom uz kazneni udarac kojeg je realizirao Bruno Petković.

Za razliku od tjedna prije Betisa u kojem je hrvatski medijski prostor potresala afera “Jarni”, u ovom je tjednu Dinamo imao mir, dok je Betis u vikend utakmici bez pretjeranog okusa i mirisa protiv Alavesa odigrao 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu smo gledali osjetno drugačiju i obostrano otvoreniju utakmicu u kojoj je Dinamo imao i više prigoda za postizanje pogodaka, a nakon hrabrih 90 minuta, momci Sergeja Jakirovića odigrali su neriješeno i zasluženo prošli u osminu finala Konferencijske lige!

Trener Sergej Jakirović na teren je odlučio poslati istih 11 kao i u Sevilli, dok je Manuel Pellegrini, trener Betisa, u Zagrebu istrčao s oporavljenim Bakambuom u vrhu napada.

Betis je od prve minute u Zagrebu krenuo okomitije i agresivnije no što je to bio slučaj u Sevilli, a rezultat pritiska bila je i loša reakcija Theophile-Catherinea u vlastitom šesnaestercu, no nespretna reakcija praćena nekažnjivim igranjem rukom ipak je ostala bez posljedica.

Dinamo se s druge strane orijentirao na protunapade, a najveća prilika došla je iz slobodnog udarca s 25 metara u 18. minuti, kad je golman Betisa Rui Silva krajnjim naporom izvadio Petkovićevu loptu koja je padala točno ispod grede.

U 21. minuti Dinamo je kreirao još jednu veliku priliku, ponovno iz slobodnog udarca kojeg je izveo Baturina, a lopta je nakon karambola u petercu stigla do potpuno samog Petkovića koji je sa šest metara pogodio vanjsku stranu vratnice.

Dinamo je nakon početnih nekoliko minuta u kojima je Betis bio poduzetniji, definitivno zagospodario travnjakom. Posebno su Modri bili opasni po lijevoj strani preko Hoxhe s kojim, ozljedom načeti Aitor Rubial, nije nikako uspjevao izaći na kraj.

Ipak, baš je po toj desnoj strani Betis prvi otključao bravu na večerašnjoj utakmici. Dobar ulazak Rubiala iz drugog plana i katastrofalna reakcija Maura Perkovića koji je promašio loptu dala je Betisovom desnom beku mogućnost za neometani ubačaj za još usamljenijeg Bakambua koji je na rubu peterca efektno petom savladao Nevistića.

Bakambu je obavio svoj posao i na poluvremenu mjesto prepustio Willianu Joseu, a već u prvom napadu u nastavku Betis je umalo stigao i do drugog zgoditka. Prošetao se Ez Abde lijevom stranom napada i uputio povratnu loptu za Fekira, kojeg su Dinamovi braniči ipak uspjeli blokirati.

U 59. minuti, Dinamo je stigao do izjednačenja. Po tko zna koji puta Hoxha je bio u situaciji 1 na 1 protiv Rubiala, stvorio si prostor za sjajan prizemni ubačaj na kojeg je natrčao Kaneko i iz velike blizine loptu pospremio u mrežu za eksploziju oduševljenja maksimirskih tribina.

Nakon postignutog pogotka Dinamo je u još nekoliko navrata izlazio na brisani prostor no nedostajao je zadnji pas, a onda je u 78. minuti sjajan kontranapad povukao večeras briljantni Baturina i proigrao Hoxhu, a on u još jednom solo driblingu prošao pored Bellerina, a sudac Schneider pokazao na bijelu točku. Ipak, nakon intervencije VAR sobe sudac je promijenio svoju odluku, uvidjevši kako je Hoxha ipak nagazio Bellerina, a ne obratno, pa nije bilo ništa od kaznenog udarca.

Do kraja susreta Dinamo je mirno priveo susret kraju držeći Betis daleko od svojeg gola i osiguravši pozitivan rezultat kojim je izbacio velikog protivnika.

Komentari

Povezano